Perhekummiksi lapsiperheelle

Vapaaehtoisena perhekummina olet mukana lapsiperheen elämässä ja annat voimia arkeen keskustelun, yhdessä tekemisen ja arjen jakamisen keinoin. Toimit luotettavana aikuisena ja annat hieman aikaasi sitä tarvitsevalle.

Perhekummeja kaipaavat perheet ovat tavallisia lapsiperheitä, joiden tukiverkosto kaipaa vahvistusta, elämäntilanne on muuttunut tai vanhempi kaipaa muusta syystä arkeensa rinnalla kulkijaa. Toiminnan avulla pyritään tukemaan perheitä ajoissa ja ehkäisemään ongelmia ennakoivasti.

Mukaan toimintaan pääsee koulutuksen kautta. Koulutus ei vielä sido mihinkään ja mukaan voi myös tulla ihan vain tutustumaan toimintaan!

Vapaaehtoiseksi tukihenkilöksi

Perhekummiksi etsitään tavallisia luotettavia aikuisia. Haluat vapaaehtoisesti antaa omaa aikaasi ja tukeasi sitä tarvitsevalle perheelle. Sinun ei tarvitse olla ammattilainen, vaan toimit omana itsenäsi, omia kokemuksiasi ja persoonaasi hyödyntäen. Et toimi perheen lasten- tai kodinhoitajana, vaan olet ensisijaisesti perheen vanhemman tukihenkilö ja arjen kuuntelija.

Perhekummiksi koulutuksen kautta

Perhekummina toimiminen edellyttää MLL:n tukihenkilökoulutuksen suorittamista. Koulutus on maksuton, eikä se vielä velvoita osallistumaan vapaaehtoistoimintaan. Koulutuksen jälkeen kaikki kavereiksi haluavat vapaaehtoiset haastatellaan tehtävään ja pyydämme kaveritoimintaan mukaan tulevilta suostumuksen rikostaustan selvittämiseen.

Koulutuksia järjestetään useampia joka kevät ja syksy. Kurkkaa koulutuskalenteriimme ja lähde rohkeasti mukaan!

Perhekummisuhde

Perhekummisuhde solmitaan lähtökohtaisesti aina vuodeksi vanhemman ja perhekummin välille. Suhteen alkaessa tehdään kirjallinen sopimus, jossa määritellään yhdessä suhteen tavoitteet ja sovitaan käytännän asioista. Perheet ohjautuvat toimintaan joko ammattilaisten kautta tai vanhempi voi myös itse hakea perheelleen perhekummia.

Ystäväperhetoiminta

Perhekummiksi voi lähteä myös koko perheen voimin! Ystäväperhetoiminta tuo kaksi lapsiperhettä viettämään aikaa yhdessä, jakamaan arkea ja saamaan vertaistukea. Ystäväperheet kohtaavat toisiaan perhe-elämän hetkissä. Yhdessäolo on perheiden näköistä: leikkihetkiä, ulkoilua, rentoa oleskelua, peli-iltoja.

Kokonaiset perheet kokevat yksinäisyyttä. Esimerkiksi muutto uudelle paikkakunnalle voi tuoda elämään tilanteen, jossa tukiverkkoja ja ystäviä ei yhtäkkiä ole ympärillä – niin perheen aikuisilla kuin lapsillakaan.

Kysy lisää

Katja Tamminen
044 535 5160
katja.tamminen@mll.fi

Tuomas Vuorela
044 761 8190
tuomas.vuorela@mll.f
i

Sirpa Stenström
044 535 5161
sirpa.stenström@mll.fi