Kaveri lapselle tai nuorelle

Perheet voivat hakea aikuista vapaaehtoista kaveritukihenkilöä 617-vuotiaalle lapselle tai nuorelle. Kaveritukihenkilöä voidaan tarvita esimerkiksi, kun lapsi tai nuori on yksinäinen tai hänellä on haasteita arjessaan. Tukihenkilötoiminnan kautta lapsi tai nuori saa elämäänsä luotettavan aikuisen, jolle kertoa arjestaan ja ehkä myös mieltään painavista asioista.

Kaveritukihenkilö

Tukihenkilö ja tuettava tapaavat noin kaksi kertaa kuukaudessa mukavan yhteisen tekemisen merkeissä. Tukihenkilö ja tuettava voivat esimerkiksi tutustua yhdessä uusiin harrastuksiin, harrastaa liikuntaa, pelata lautapelejä tai käydä mielenkiintoisissa paikoissa. Tuettava saa elämäänsä uutta ja mielekästä sisältöä ja tapaa ihan uusia ihmisiä.

MLL kouluttaa ja haastattelee jokaisen tukihenkilön. Tukihenkilö on vaitiolovelvollinen, hänen rikostaustansa selvitetään ja hän sitoutuu vapaaehtoistoiminnan eettisiin periaatteisiin. Tukisuhde kestää lähtökohtaisesti vuoden. Tukisuhteelle asetetaan tavoitteet, esim. mielekkään tekemisen lisääminen vapaa-ajalle.

Haluatko ryhtyä kaveritukihenkilöksi?

Koulutamme joka vuosi monia uusia tukihenkilöitä mukaan toimintaan. Kaveritukihenkilöiksi kaivataan kaikenikäisiä aikuisia, joilla on mahdolisuus sitoutua tapaamaan tuettavaa noin kaksi kertaa kuukaudessa.

Lisätiedot

Tuomas Vuorela
044 761 8190
tuomas.vuorela@mll.fi

Katja Tamminen
044 535 5160
katja.tamminen@mll.fi

Sirpa Stenström
044 535 5161
sirpa.stenstrom@mll.fi