Kaveriksi lapselle tai nuorelle

Vapaaehtoisena kaverina olet mukana lapsen tai nuoren elämässä ja tukena, esimerkiksi silloin kun lapsella tai nuorella on vähän kavereita tai hänellä ei ole vapaa-ajallaan mielekästä tekemistä. Toiminta on ammatillisesti ohjattua ja ennalta ehkäisevää.

Useat lapset odottavat tälläkin hetkellä itselleen kaveritukihenkilöä, jonka kanssa voisi esimerkiksi harrastaa liikuntaa tai käydä vaikka kirjastossa tai elokuvissa ja siten rohkaistua löytämään uusia harrastuksia ja kavereita.

Mukaan toimintaan pääsee koulutuksen kautta. Koulutus ei vielä sido mihinkään ja mukaan voi myös tulla ihan vain tutustumaan toimintaan!

Vapaaehtoiseksi tukihenkilöksi

Kaveritukihenkilöksi etsitään tavallisia luotettavia aikuisia toimimaan vapaaehtoisesti lapsen tai nuoren tukena. Olet kiinnostunut lasten ja nuorten auttamisesta, haluat käyttää pienen osan vapaa-ajastasi tähän ja pystyt sitoutumaan toimintaan vuodeksi. Edellytämme sinulta myös sitoutumista vapaaehtoistyön eettisiin periaatteisiin ja olet vaitiolovelvollinen.

Kaveriksi koulutuksen kautta

Kaverina toimiminen edellyttää MLL:n tukihenkilökoulutuksen suorittamista. Koulutus on maksuton, eikä se vielä velvoita osallistumaan vapaaehtoistoimintaan. Koulutuksen jälkeen kaikki kavereiksi haluavat vapaaehtoiset haastatellaan tehtävään ja pyydämme kaveritoimintaan mukaan tulevilta suostumuksen rikostaustan selvittämiseen.

Koulutuksia järjestetään useampia joka kevät ja syksy. Kurkkaa koulutuskalenteriimme ja lähde rohkeasti mukaan!

Kaverisuhde

Kaverisuhde solmitaan lähtökohtaisesti aina vuodeksi. Lapsi tai nuori ohjautuu kaveritoimintaan useimmiten koulukuraattorin, koulupsykologin, kouluterveydenhoitajan tai sosiaalityöntekijän ohjaamana. Myös perheet itse voivat hakea lapselleen kaveria.

Tapaat tuettavan kanssa tavallisesti kaksi kertaa kuukaudessa muutaman tunnin ajan arkisen yhdessäolon ja yhteisen tekemisen merkeissä. Voitte esimerkiksi tutustua erilaisiin harrastuksiin, ulkoilla, pelata lautapelejä, käydä kirjastossa tai kokkailla kotona. Tärkeintä on aikuisen kiireetön läsnäolo ja luotettavan suhteen muodostuminen.

Kysy lisää

Tuomas Vuorela
044 761 8190
tuomas.vuorela@mll.fi

Katja Tamminen
044 535 5160
katja.tamminen@mll.fi

Sirpa Stenström
044 535 5161
sirpa.stenström@mll.fi