Perhekummi lapsiperheelle

Lapsiperheet voivat hakea itselleen MLL:n perhekummia, jonka kanssa keskustella ja jakaa arjen hetkiä. Perhe voi hakea kummia esimerkiksi, jos oma tukiverkosto kaipaa vahvistusta, elämäntilanne on muuttunut tai perhe muusta syystä kaipaa arjen kuuntelijaa ja rinnallakulkijaa.

Perhekummitoiminta ennaltaehkäisee ongelmien kasautumista ja arjen kuormittavuutta. Yksin ei tarvitse jäädä!

Perhekummi

Perhekummi on tavallinen ja luotettava aikuinen, joka haluaa vapaaehtoisesti antaa omaa aikaansa ja tukeaan perheelle. Perhekummi ei ole ammattilainen vaan hyödyntää toiminnassa omia kokemuksiaan ja persoonaansa.

Perhekummitoiminta ei myöskään korvaa ammattityötä, eikä perhekummi toimi lasten- tai kodinhoitajana.Perhekummisuhteen tavoitteet perustuvat perheen oman kokemukseen tuen tarpeesta. Perhekummi ja perhe tapaavat toisiaan noin kaksi kertaa kuukaudessa yhteisesti sovitun aikataulun mukaisesti. Tukisuhde kestää lähtökohtaisesti vuoden.

MLL kouluttaa ja haastattelee jokaisen perhekummin. Perhekummi on vaitiolovelvollinen, hänen rikostaustansa selvitetään ja hän sitoutuu vapaaehtoistoiminnan eettisiin periaatteisiin.

Haluatko ryhtyä perhekummiksi?

Koulutamme joka vuosi monia uusia tukihenkilöitä mukaan toimintaan. Vapaaehtoiseksi kaivataan kaikenikäisiä aikuisia, joilla on mahdolisuus sitoutua tapaamaan tuettavaa noin kaksi kertaa kuukaudessa.

Lisätiedot

Katja Tamminen
044 535 5160
katja.tamminen@mll.fi

Tuomas Vuorela
044 761 8190
tuomas.vuorela@mll.fi

Sirpa Stenström
044 535 5161
sirpa.stenstrom@mll.fi