Perheet viettävät aikaa yhdessä ystäväperhetoiminnan avulla

Ystäväperheeksi lapsiperheelle

Ystäväperhetoiminta tuo kaksi lapsiperhettä viettämään aikaa yhdessä, jakamaan arkea ja saamaan vertaistukea. Ystäväperheet kohtaavat toisiaan perhe-elämän hetkissä. Yhdessäolo on perheiden näköistä: leikkihetkiä, ulkoilua, rentoa oleskelua, peli-iltoja.

Iloa ja vertaistukea koko perheelle

Kokonaiset perheet kokevat joskus yksinäisyyttä. Esimerkiksi muutto uudelle paikkakunnalle voi tuoda elämään tilanteen, jossa tukiverkkoja ja ystäviä ei yhtäkkiä ole ympärillä, ei vanhemmilla eikä lapsillakaan. MLL:n ystäväperhetoiminta tuo iloa ja vertaistukea perheelle!

Ystäväperhetoiminnassa perheet kohtaavat arkisen yhdessäolon ja tekemisen parissa Toiminnassa on mukana koko perhe lapsista aikuisiin ja tekeminen voi olla perheiden itsensä näköistä. Perheelle voi hakea omaa ystäväperhettä alla olevasta linkistä. HUOM! Valitse lomakkeelta ”Haluan perhekummin”

Ystäväperheeksi perehdytyksen kautta

Ystäväperheenä toimiminen edellyttää MLL:n järjestämän perehdytyksen suorittamista.  MLL:n vapaaehtoistoiminnan koordinaattori kouluttaa ystäväperheeksi haluavan ja yhdistää heidät sopivaan toiseen perheeseen, jossa kaivataan vertaistukea ja ystävyyttä. Ystäväperheeltä ei kaivata mitän erityistaitoja, oma-aloitteisuus tapaamisten sopimiseen riittää!

Toimintaan perehdytetään perheitä mukaan jatkuvasti! Ota yhteyttä, niin sovitaan teille sopiva aika perehdytystä varten. Lähtekää rohkeasti mukaan, teitä odotetaan jo!

Uusi tukihenkilötoiminnan muoto

Ystäväperhetoiminta on uusi, perhekummitoimintaan perustuva, tukihenkilötoiminnan muoto. Toiminta on käynnistynyt Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa, sekä perheiden että vapaaehtoisten toiveesta.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin lisäksi Uudenmaan piiri kouluttaa ja organisoi myös ystäväperheitä pääkaupunkiseudulla.

Ota yhteyttä