Ystäväksi maahanmuuttajaäidille

Vapaaehtoisena maahanmuuttajaäidin ystävänä tuet kotoutumista ja suomen kielen oppimista. Vahvistat äidin vanhemmuutta ja osallisuutta, sekä lisäät arkipäivän aktiivisuutta.

Voitte tavata tavallisissa arkisissa ympäristöissä, kuten leikkipuistoissa, kävelylenkeillä, harrastuksissa, perhekahviloissa, kauppareissuilla tai ihan vain kotona. Päätätte yhdessä kuinka usein tapaatte ja mitä haluatte yhdessä tehdä. Myös lapset voivat olla mukana toiminnassa.

Mukaan toimintaan pääsee koulutuksen kautta. Koulutus ei vielä sido mihinkään ja mukaan voi myös tulla ihan vain tutustumaan toimintaan!

Kuka voi lähteä ystäväksi?

Ystäväksi haetaan tavallisia luotettavia aikuisia naisia. Sinulta ei vaadita mitään erityisosaamista, vaan avoin mieli ja kiinnostus tutustua uuteen ihmiseen riittävät. Haluat antaa hieman omaa vapaa-aikaasi sitä tarvitsevalle maahanmuuttajalle, joka kaipaa suomenkielistä keskusteluseuraa ja tukea kotoutumiseensa. Toiminnan keskeisinä piirteinä on aito uteliaisuus, ystävyys ja arkinen yhdessä olo.

Miten vapaaehtoiseksi pääsee?

Ystävänä toimiminen edellyttää MLL:n tukihenkilökoulutuksen suorittamista. Koulutus on maksuton, eikä se vielä velvoita osallistumaan vapaaehtoistoimintaan. Koulutuksen jälkeen kaikki ystäväksi haluavat vapaaehtoiset haastatellaan tehtävään ja pyydämme toimintaan mukaan tulevilta suostumuksen rikostaustan selvittämiseen.

Koulutuksia järjestetään useampia joka kevät ja syksy. Kurkkaa koulutuskalenteriimme ja lähde rohkeasti mukaan! Järjestämme lisäksi mukana oleville monenlaisia vapaaehtoisia jatkokoulutuksia mielenkiintoisista aiheista.

Miten ystäväsuhde toimii?

Ystäväsuhde vapaaehtoisen ja tuettavan välille solmitaan lähtökohtaisesti aina vuodeksi. Ystäväparin muodostamisessa pyritään huomioimaan asuinpaikat, iät, mahdollisten lasten iät, kiinnostuksen kohteet ja kummankin esittämät toiveet ystävästä.

Sovit yhdessä ystäväsi kanssa kuinka usein tapaatte ja mitä haluatte tavatessanne tehdä. Voitte tavata tavallisissa arkisissa ympäristöissä, kuten leikkipuistoissa, kävelylenkeillä, harrastuksissa, perhekahviloissa, kauppareissuilla tai ihan vain kotona. Myös kummankin lapset voivat olla mukana toiminnassa. Toimintaan liittyy myös yhteisiä illanviettoja, työpajoja ja virkistäytymisiä, mikä lisää yhteisöllisyyden ja yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Kysy lisää