Työnantajana toimiminen

Lastenhoitoa tilaava perhe toimii perheessä työskentelevän, MLL:n välittämän hoitajan työnantajana. MLL:n hoitajat eivät ole työsuhteessa Mannerheimin Lastensuojeluliittoon. Hoitajan työnantajana perhe vastaa työnantajavelvoitteista. Velvoitteiden hoitamiseen on erilaisia tapoja, joista helpoin on välitysjärjestelmään sisältyvä Palkkaus.fi-palvelu, joka hoitaa kaiken perheen puolesta. Lisätiedot löydät alta.

Voit pyytää apua ja neuvoa kaikissa työnantajana toimimiseen liittyvissä asioissa:

Koordinaattori
Satu Lempinen
045 112 7991
satu.lempinen@mll.fi

Palkanmaksu

Hoitajalle maksettava palkka on 9€/tunti. Minimivelvoitus on kahden tunnin palkka. Palkka maksetaan puolen tunnin tarkkuudella koko tilatulta ajalta. Maksettava palkka on kotitalousvähennyskelpoista tietyin edellytyksin.

Sunnuntaityöstä  perhe maksaa hoitajalle palkkaa 18€/tunti työaikalain 33 § mukaisesti. Korotettua palkkaa maksetaan myös kirkollisina juhlapäivinä, vapunpäivänä ja itsenäisyyspäivänä.

Kello 23 jälkeen päättyvässä hoidossa perheen tulee huolehtia hoitajan turvallisesta kotimatkasta joko tarjoamalla autokyydin tai kustantamalla taksin.

Perhe maksaa hoitajan palkan käteisellä tai sovitusti tilille ja antaa hoitajalle palkkatositteen. Valmiiksi täytetty palkkatosite löytyy MLL:n välitysjärjestelmästä. Palkkatosite näyttää automaattisesti hoitajan palkasta pidätettävät maksut eli kertoo, paljonko perheen tulee maksaa palkkaa hoitajalle. Perhe voi myös käyttää välitysjärjestelmään linkitettyä Palkkaus.fi-palvelua, joka hoitaa niin palkanmaksun, palkkatositteen ja muut työnantajavelvoitteet perheen puolesta.

Työnantajavelvoitteiden hoitaminen

Työnantajavelvoitteiden hoitamiseen on erilaisia tapoja:

1. Perhe voi käyttää maksullista Palkkaus.fi -palvelua kaikkien työnantajavelvoitteiden hoitamiseen. Palkkaus.fi-palvelua on helpoin käyttää suoraan lastenhoitotoiminnan välitysjärjestelmän kautta. Velvollisuudet ja maksut hoituvat palvelulla helposti ja nopeasti, eikä niitä tarvitse itse selvittää tai opetella. Palvelu hoitaa kaiken perheen puolesta, myös palkan maksun hoitajalle. Palvelun käyttäminen maksaa perheelle 4–10€ palkan suuruudesta riippuen. Perhe maksaa kaiken kaikkiaan vain yhden maksun palveluun. Lue lisää Palkkaus.fi-palvelusta.

2. Verohallinnon maksuttoman Palkka.fi -palvelun avulla perhe voi hoitaa työnantajavelvoitteiden ilmoittamisen itse, ja palvelu ilmoittaa tiedot tulorekisteriin. Työnantajana toimiva perhe maksaa hoitajan palkan joko käteisellä tai tilille, ilmoittaa palveluun hoitajan palkkatiedot ja saa laskun mahdollisista työnantajamaksuista. Myös kotitalousvähennys on helppo hakea Palkka.fi:n kautta. Katso Verohallinnon videot palvelun käytöstä.


3. Perhe voi myös hoitaa työnantajavelvoitteet itse tekemällä tulorekisteri-ilmoituksen. Ohjeet ilmoituksen tekemiseen löydät linkistä, sekä alla olevasta videosta.