Ystäväperhetoiminta on alkanut!

Ystäväperhe viettää aikaa toisen perheen kodissa

Ystäväperhetoiminta tuo tukea arkeen

Kokonaiset perheet kokevat joskus yksinäisyyttä. Esimerkiksi muutto uudelle paikkakunnalle voi tuoda elämään tilanteen, jossa tukiverkkoja ja ystäviä ei yhtäkkiä ole ympärillä, ei vanhemmilla eikä lapsillakaan. Ystäväperhetoiminta on uusi tukihenkilötoiminnan muoto, joka tuo iloa ja vertaistukea koko perheelle!

Toiminta on käynnistynyt Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa, sekä perheiden että vapaaehtoisten toiveesta. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin lisäksi Uudenmaan piiri kouluttaa vapaaehtoisia ystäväperheitä ja organisoi toimintaa pääkaupunkiseudulla ja muualla Uudemaan maakunnassa.

Iloa ja vertaistukea koko perheelle

Ystäväperhetoiminta tuo kaksi lapsiperhettä viettämään aikaa yhdessä, jakamaan arkea ja saamaan vertaistukea. Ystäväperheet kohtaavat toisiaan perhe-elämän hetkissä. Yhdessäolo on perheiden näköistä: leikkihetkiä, ulkoilua, rentoa oleskelua, peli-iltoja. Toiminnassa on mukana koko perhe lapsista aikuisiin ja tekeminen voi olla perheiden itsensä näköistä.

Tällä hetkellä kaipaamme uusia perheitä mukaan vapaaehtoisiksi! Ystäväperheeltä ei kaivata mitään erityistaitoja, oma-aloitteisuus tapaamisten sopimiseen riittää! Myös yhden vanhemman perheet ovat erittäin tervetulleita mukaan.