Lastenhoitotilaus puhelimitse

Lastenhoitovälitys
p. (02) 235 4720
avoinna arkisin klo 8-13                

Välitämme hoitajia niiden kuntien alueille, jotka avustavat MLL:n V-S piirin lastenhoitotoimintaa. Nämä kunnat ovat: Turku, Lieto, Raisio, Rusko, Masku, Naantali, Mynämäki, Nousiainen,Uusikaupunki, Salo, ja Kaarina. HUOM! Vehmaalla toiminta on loppunut vuonna 2014.

Hoitajatilaus internetissä

Kun tilaat hoitajan internetin kautta, rekisteröidy ensin lastenhoitoavun käyttäjäksi. Rekisteröityminen tehdään vain kerran. Jatkossa voit tehdä tilauksia kirjautumalla järjestelmään sisään henkilökohtaisella käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi.

Rekisteröidy käyttäjäksi

Tilaa hoitaja (jo rekisteröityneet käyttäjät)

Järjestelmässä pääset muun muassa selaamaan tilauksiasi, lähettämään viestejä välityspisteeseen sekä tekemään raportteja ja tulostamaan hoitajan palkkatositteita.

Internetin kautta tehdyt tilaukset vastaanotetaan välityksen aukioloaikoina arkisin klo 8-13. Saat tilauksestasi kuittauksen tekstiviestillä, kun välityspiste on ottanut tilauksesi käsittelyyn.

Lastenhoito

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin lastenhoitotoiminta välittää tilapäistä ja lyhytaikaista lastenhoitoapua perheille kaikkina vuorokauden aikoina. Hoitajina toimivat MLL:n kouluttamat ja haastattelun kautta tehtävään valitut 16 vuotta täyttäneet henkilöt. Perhe voi tilata lasten hoitajan omien tarpeidensa mukaan, esimerkiksi

 • lapsen sairastuessa
 • toipilasaikana
 • vanhempien työesteen, opiskelun, asioimisen, harrastuksen tai virkistyksen ajan
 • hoitajan ollessa estynyt

Lastenhoito maksaa perheille:

 • tuntihinta 8,20 €/ tunti ( puolen tunnin tarkkuudella)
 • sunnuntaisin tuntihinta on 16,40 euroa/tunti
 • mahdollinen peruutus tulee tehdä viimeistään hoitotapahtumaa
  edeltävänä päivänä kello 12.00 mennessä
 • Palkka maksetaan tilatulta ajalta, vaikka perhe palaisikin aikaisemmin kotiin. Tilauksessa sovittu aika on hoitajan työaika.

Perhe vastaa työnantajana kaikista työnantajavelvotteista

 • Palkanmaksu hoitotapahtuman jälkeen ja palkkatositteen antaminen. Palkkatositteen perhe voi tulostaa valmiiksi täytettynä välitysjärjestelmästä omilta asiakassivuiltaan. Tyhjä palkkatositepohja löytyy myös alla olevasta linkistä.
 • Työeläkevakuutusmaksu koskee 18-67 vuotiaita hoitajia. Maksu on kuukausi- ja työntekijäkohtainen ja se maksetaan, mikäli samalle työntekijälle maksettujen palkkojen määrä on yli 56,55 €/kk. TyEL:n kokonaisprosentti vuonna 2014 on 24,2 %, jonka perhe tilittää kokonaisuudessaan valitsemaansa eläkevakuutusyhtiöön. Työntekijän osuus tästä on alle 53-vuotiaalla 5,55 % ja yli 53-vuotiaalla 7,05 %, jonka perhe vähentää hoitajalle käteen maksettavasta palkasta.
 • Perheellä on oikeus vähentää palkanmaksun yhteydessä kaikilta 17-65 -vuotiailta hoitajilta palkansaajan työttömyysvakuutusmaksun 0,5% (v.2014). Perheen tulee tehdä palkkasummailmoitus työttömyysvakuutusrahastoon, jos työntekijän työpäiviä vuoden aikana kertyy 12 tai enemmän. Jos maksettuja palkkoja on yli 750e/vuosi lähettää työttömyysvakuutusrahasto laskun perheelle työnanatajan työttömyysvakuutusmaksusta, mikä on 0,75% (v.2014) maksetuista palkoista.
 • Perheen velvollisuutena on ottaa lasten hoitajalle tapaturmavakuutus, jos hoitajan tarvetta on yli 12 päivää vuodessa.
 • Perheen velvollisuus on huolehtia hoitajan turvallisesta kotimatkasta yöaikaan.
 • Perheellä on mahdollisuus tietyin edellytyksin saada omassa verotuksessaan kotitalousvähennys lastenhoidon kustannuksista.

 

 

Lisätietoja: Perhe toimii hoitajan työnantajana.

Lisätietoja lastenhoitotoiminnasta

Perhetoiminnan ohjaaja
Satu Lempinen
p. 045 1127 991
satu.lempinen(at)mll.fi

Hoitajavälitys:
avoinna arkisin klo 8-13
p. 02 235 4720