Materiaaleja yhdistystoimijoille

Seututapaamiset 2019

Kohtaamisia perhekeskuksissa -koulusten materiaalit

Perheet keskiöön! -hanke tarjosi syksyllä 2019 koulutusta kaikille lapsiperheiden parissa toimiville mm. opetuksen ja varhaiskasvatuksen, terveys- ja sosiaalitoimen henkilöstölle sekä järjestöjen ja seurakuntien toimijoille. Kouluttajina toimivat järjestöjen ammattilaiset ja kokemusasiantuntijat.

Koulutusmateriaaleja voi vapaasti hyödyntää perhekeskustoiminnan kehittämisessä.

Monimuotoisten perheiden kohtaaminen 29.10.–6.11.2019 (Raisio, Kaarina ja Uusikaupunki)

Erityistä tukea tarvitsevien lasten ja heidän perheidensä kohtaaminen ja tukeminen 18.11.2019 (Turku)

Parisuhteen tukeminen ja eroauttaminen 20.9.2019 (Salo)

Syyskokous 2019

Materiaaleja monikulttuurisen toiminnan tueksi

Parempi arki lasten kanssa -opas

Parempi arki lasten kanssa -opas on suunniteltu vuosien 2017 ja 2018 aikana maahanmuuttajaperheiden kanssa työskenteleville ammattilaisille Turussa. Opas on kehitetty opinnäytetyönä yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin kanssa, ja se on tarkoitettu ensisijaisesti maahanmuuttajavanhempien kanssa käytävien keskustelujen tueksi. Oppaan ja siihen liittyvien kuvakorttien tarkoitus on lisätä ja vahvistaa maahanmuuttajavanhempien mentalisaatiokykyä ja vuorovaikutustaitoja.

Työntekijän opas sisältää 2–5-vuotiaan lapsen kehitysvaiheet sekä konkreettisia ohjeita kuvakorttien käyttöön. Tavoitteena on auttaa vanhempaa ajattelemaan lapsiperhearjen haastavia tilanteita nimenomaan lasten näkökulmasta.

Parempi arki lasten kanssa -opas ja yhdessä oppaan kanssa käytettävät kuvakortit ovat saatavilla alle olevissa linkissä.

Kevätkokousristeily 2019

Sukupolvitoiminnan kysely