Materiaaleja yhdistystoimijoille

Kevätkokous 2023

Risteily 2022

Jäsenrekisterin ohjeet

Naapuri & сусід -toiminta

Varsinais-Suomen kuntiin on tullut paljon sotaa paenneita ihmisiä. Suuri osa lapsiperheitä. Moni kuntalainen haluaa olla avuksi ja meille MLL:n on tullut kysymyksiä: ”Miten voin auttaa?”. 

Käynnistämme uuden naapuriaputyyppisen toiminnan nimellä Naapuri & сусід -toiminta (suomeksi: naapuri&naapuri). Tavoitteena on auttaa kuntaan tulleita perheitä tutustumaan lähiympäristöön, paikallisiin ihmisiin ja toimintatapoihin sekä hoidetaan arkisia asioita.

Alla on toimintaan liittyvää materiaalia. Ensimmäiset materiaalit ovat Naapuri & сусід -toiminnan koulutusta varten niiden MLL:n paikallisyhdistysten käyttöön, jotka käynnistävät toimintaa paikallisesti. Kaksi kuvaa ja teksti sosiaaliseen mediaan ja ns. seinämainoksia.

Seuraavaan koulutukseen voit ilmoittautua Olet tärkeä -sivun kautta: https://www.olettarkea.fi/kalenteri/naapurikoulutus-2022-syksy/ 

Materiaaleihin on lisätty myös työkaluja yhdyshenkilön rekrytoinnin tueksi. Ilmoittaudu yhdyshenkilöksi https://www.lyyti.fi/questions/aa90f10a2c 

Kevätkokous 2022

Tietoa ja tukea perheille: Ukrainan sota 

Täyskäsipäivä 2022

Tietoa ja tukea vapaaehtoisille

Muokattavien pohjien täyttäminen Gredissä

Syyskokous 2021

Kylämummi- ja vaaritoiminnan mainokset

Kevätkokous 2021

Keväinen luontorasti -materiaali

Jäsenkirjepohja uudella ilmeellä

Perhetoimintaan keskustelumateriaalia

Täyskäsipäivän iltakoulutukset 2021

Syyskokouksen 2020 materiaalit

Kevätkokouksen 2020 materiaalit

Koronaohjeistus perhekahviloihin

Täyskäsipäivän 2020 materiaalit

Aamupäivä

Järjestökylpy

Viestintä ja jäsenhankinta

Otetaan koppi

Seututapaamiset 2019

Kohtaamisia perhekeskuksissa -koulusten materiaalit

Perheet keskiöön! -hanke tarjosi syksyllä 2019 koulutusta kaikille lapsiperheiden parissa toimiville mm. opetuksen ja varhaiskasvatuksen, terveys- ja sosiaalitoimen henkilöstölle sekä järjestöjen ja seurakuntien toimijoille. Kouluttajina toimivat järjestöjen ammattilaiset ja kokemusasiantuntijat.

Koulutusmateriaaleja voi vapaasti hyödyntää perhekeskustoiminnan kehittämisessä.

Monimuotoisten perheiden kohtaaminen 29.10.–6.11.2019 (Raisio, Kaarina ja Uusikaupunki)

Erityistä tukea tarvitsevien lasten ja heidän perheidensä kohtaaminen ja tukeminen 18.11.2019 (Turku)

Parisuhteen tukeminen ja eroauttaminen 20.9.2019 (Salo)

Syyskokous 2019

Materiaaleja monikulttuurisen toiminnan tueksi

Parempi arki lasten kanssa -opas

Parempi arki lasten kanssa -opas on suunniteltu vuosien 2017 ja 2018 aikana maahanmuuttajaperheiden kanssa työskenteleville ammattilaisille Turussa. Opas on kehitetty opinnäytetyönä yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piirin kanssa, ja se on tarkoitettu ensisijaisesti maahanmuuttajavanhempien kanssa käytävien keskustelujen tueksi. Oppaan ja siihen liittyvien kuvakorttien tarkoitus on lisätä ja vahvistaa maahanmuuttajavanhempien mentalisaatiokykyä ja vuorovaikutustaitoja.

Työntekijän opas sisältää 2–5-vuotiaan lapsen kehitysvaiheet sekä konkreettisia ohjeita kuvakorttien käyttöön. Tavoitteena on auttaa vanhempaa ajattelemaan lapsiperhearjen haastavia tilanteita nimenomaan lasten näkökulmasta.

Parempi arki lasten kanssa -opas ja yhdessä oppaan kanssa käytettävät kuvakortit ovat saatavilla alle olevissa linkissä.

Kevätkokousristeily 2019

Sukupolvitoiminnan kysely

Täyskäsipäivä 2019

Aamupäivä

Työpajat ja oheismateriaalit

Seututapaamiset 2018

Täyskäsipäivä 2018

Aamupäivä

Työpajat ja oheismateriaalit