Lapsiperhetiedote

 

MLL:n Varsinais-Suomen piirin Lapsiperhetiedote lähetetään uutiskirjeenä alueen MLL:n yhdistysten hallituksen jäsenille ja varajäsenille. Voit jakaa tiedotteen oheisena suorana linkkinä tai sähköpostilla tai Facebookissa tiedotteesta löytyvien linkkien avulla.

Vuonna 2019

Lapsiperhetiedote 1

Piiritoimiston aukioloajat

Piirin info Perhetalo Heidekenillä palvelee mape klo 915.

Etkö pääse käymään päivällä? Ei hätää! Piiritoimisto palvelee joustavasti myös muina aikoina, kunhan muistat ilmoittaa että olet tulossa muutamaa päivää ennen.

Piiritoimisto
Perhetalo Heideken, 2. krs
Sepänkatu 3, 20700 Turku
info.varsinais-suomi (at) mll.fi
p. 02 2736 000
ma–pe klo 9–15

Tervetuloa asioimaan!


 

Yhdistyksille


Tietoa MLL:n paikallisyhdistyksille Varsinais-Suomessa

Tälle sivulle on koottu tärkeää yleistietoa sekä ajankohtaisia asioita MLL:n paikallisyhdistyksille Varsinais-Suomessa. Muista myös MLL:n Yhdistysnetti tai pyydä yhdistystoiminnan tukea piiritoimiston väeltä.


Täyskäsipäivä 2019

Täyskäsipäivä on MLL:n Varsinais-Suomen piirin alueen paikallisyhdistysaktiiveille suunnattu järjestökoulutus. Koulutuksessa paikallisyhdistysten hallituksen jäsenet, perhekahvilaohjaajat ja yhdistyksen muut vapaaehtoiset saavat lisäkoulutusta vapaaehtoistehtäviinsä. Viime kerralla meitä oli koolla komeat 70 aktiivia, joten yhdistyksestä kannattaa tälläkin kertaa lähteä mukaan isommalla porukalla!

Aamupäivän aikana kuullaan MLL:n ajankohtaisista asioista kuten digitaalisista osaamismerkeistä ja ystävänpäivän Olet tärkeä -tempauksesta. Lisäksi keskusjärjestön järjestöpäällikkö Arja-Liisa Mauno vastaa usein kysyttyyn kysymykseen: ”Eiks me voida sit antaa joku lahjakortti?” Eli luvassa on kattava ohjeistus siihen, miten yhdistys voi maksaa korvauksia tai antaa muita etuja vapaaehtoisilleen.

Iltapäivän työpajoissa puolestaan annetaan perustietoa luottamustoimien ja vapaaehtoistehtävien hoitamiseen. Tällä kertaa työpajojen teemana on raha sen eri muodoissa: mistä sitä saisi lisää, miten sitä saisi säästettyä ja miten toimintaa voi järjestää pienillä resursseilla.

Päivän päätteeksi teemme yhteenvetoa päivästä sekä palkitsemme ne yhdistykset, jotka saavuttivat piirin asettamat jäsenhankintatavoitteet vuonna 2018.

Täyskäsipäivään sisältyy aamukahvi, lounas ja materiaalit.

Aika:
lauantai 2.2.2019 klo 9.30–15.00

Paikka:
Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3, Turku

Ohjelma:
Klo 9.30 Aamukahvi ja kahvin lomassa tutustumista
Klo 10.00 Tervetulosanat – Katja Rippstein, järjestöpäällikkö, MLL:n Varsinais-Suomen piiri
Klo 10.05 Olet tärkeä ja osaamismerkit – Enni Lindberg, koordinaattori, MLL:n Varsinais-Suomen piiri
Klo 10.30 Ohjeita vapaaehtoisille maksettavista korvauksista, annettavista eduista ja ennakkoperinnästä – Arja-Liisa Mauno, järjestöpäällikkö, MLL:n keskusjärjestö
Klo 11.00 Katse vuoteen 2019: mikä on ajankohtaista nyt – Janina Andersson, toiminnanjohtaja, MLL:n Varsinais-Suomen piiri
Klo 11.30 Lounas
Klo 12.15 Työpajat (valitse ilmoittautumisen yhteydessä yksi kahdeksasta vaihtoehdosta)
Klo 14.15 Yhteenvetoa päivästä
Klo 15.00 Turvallista kotimatkaa!

Työpajat:
1. Hallinto haltuun.
MLL:n järjestöpäällikkö Arja-Liisa Mauno opastaa uudet puheenjohtajat ja sihteerit vakaan hallinnon perusteisiin.
2. Tilinpäätös.
Piirin talouspäällikkö Sanna Kunnasvirta neuvoo rahastonhoitajia tilinpäätöksen teossa.
3. Varainhankinta.
Piirin toiminnanjohtaja Janina Andersson puhuu varainhankinnasta – paja sopii hyvin puheenjohtajille, sihteereille ja rahastonhoitajille, joilla on jo perustiedot hallinnosta ja tilinpäätöksestä! Lisäksi Loimaan kaupungin yhdistyksen puheenjohtaja Raisa Kankaanpääkertoo hyviä kokemuksia yhdistyksen kannatustuotteisiin liittyen.
4. Seniorit resurssiksi yhdistykseen. 
Piirin järjestöpäällikkö Katja Rippstein perustelee, miksi jokaisen yhdistyksen kannattaisi aloittaa ja kehittää kylämummi- ja kylävaaritoimintaa.
5. Isä-lapsitoiminta.
Piirin koordinaattori Jonna Nurminen ja isätoiminnan vapaaehtoiset antavat käytännön esimerkkejä, joiden avulla yhdistys voi startata uutta ja maksutonta isä-lapsitoimintaa alueellaan.
6. Monimuotoiset perheet.
Piirin koordinaattori Enni Lindbergin kanssa ideoidaan, miten MLL:n toiminta tavoittaisi laajemmin erilaisia perheitä ja miten sitä kautta myös yhdistysten resurssit lisääntyisivät.
7. Ideoita perhekahvilaan.
Perhekeskustoiminnan ohjaaja Rea Metsäpalo kertoo, miten ”nyhjäät tyhjästä” toimintaideoita perhekahvilaan.
8. Viestintä ja jäsenhankinta.
Piirin järjestöassistentti Kaisa Koski antaa perustietoa tehokkaaseen viestimiseen sekä jäsenmäärän kasvattamiseen.

Ilmoittautumisohjeet:
Ilmoittautumiset sunnuntaihin 27.1.2019 mennessä tällä nettilomakkeella.
Valitse ilmoittautumisen yhteydessä, mihin työpajaan osallistut. Kerro myös mahdollisista erityisruokavalioista ja allergioista.

Saapumisohjeet:
Perhetalo Heidekenin pihalla on muutama vieraspaikka. Lisäksi alueella on ilmaisia tienvarsipaikkoja. Parkkipaikan etsimiseen kannattaa aamulla varata muutama lisäminuutti.
MLL:n toimistotilat sijaitsevat Perhetalo Heidekenin toisessa kerroksessa. Käynti sisäpihan kautta. Ulko-oven vieressä on opastelappu, jossa neuvotaan, mitä summeria soittamalla ovi aukeaa.

Lisätietoja:
Piirin koordinaattori Enni Lindberg, p. 044 353 7611 tai enni.lindberg@mll.fi.

Klikkaa itsesi mukaan Facebookissa!


Lisätietoja yhdistystoiminnan tuesta
Katja Rippstein
Puh. 045 132 6736
katja.rippstein(at)mll.fi

Enni Lindberg
Puh. 044 353 7611
enni.lindberg(at)mll.fi

Jonna Nurminen
Puh. 044 077 0892
jonna.nurminen(at)mll.fi

Koulutukset toteutetaan yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.

Yhdistys työnantajana -opas

Opas on tarkoitettu ohjenuoraksi yhdistyksille, jotka toimivat työnantajina tai jotka suunnittelevat työntekijän palkkaamista.

Oppaan alkuosa sisältää perustietoa työnantajana toimimisesta. Esitellyt työnantajavelvoitteet koskevat kaikkia työnantajia ja kaikkia yhdistyksen työntekijöitä. Kansion lopussa olevat osiot, Palkkatuki, Työkokeilu ja harjoittelijat sekä Kesätyöntekijät ja nuoret työntekijät täydentävät ja tarkentavat alussa olevia tietoja. Siten myös vain kesätöitä tarjoavan yhdistyksen kannattaa tutustua koko oppaaseen. Työnantajan tarvitsemat lomakkeet löytyvät oppaan lopusta ja ne tulevat myöhemmin löytymään täältä sähköisinä, muokattavina versioina.

Yhdistys työnantajana (maksuton verkkojulkaisu, pdf)

Yhdistys työnantajana (painettua opasta on mahdollista tilata hintaan 10 €)