Lapsiperhetiedote

MLL:n Varsinais-Suomen piirin Lapsiperhetiedote lähetetään uutiskirjeenä alueen MLL:n yhdistysten hallituksen jäsenille ja varajäsenille. Voit jakaa tiedotteen oheisena suorana linkkinä tai sähköpostilla tai Facebookissa tiedotteesta löytyvien linkkien avulla.

Vuoden 2017

Lapsiperhetiedote 4
Lapsiperhetiedote 3
Lapsiperhetiedote 2
Lapsiperhetiedote 1

Vuoden 2016

Lapsiperhetiedote 7
Lapsiperhetiedote 6
Lapsiperhetiedote 5
Lapsiperhetiedote 4
Lapsiperhetiedote 3
Lapsiperhetiedote 2
Lapsiperhetiedote 1

Piiritoimiston aukioloajat

Piirin info Perhetalo Heidekenillä palvelee mape klo 915.

Etkö pääse käymään päivällä? Ei hätää! Piiritoimisto palvelee joustavasti myös muina aikoina, kunhan muistat ilmoittaa että olet tulossa muutamaa päivää ennen.

Piiritoimisto
Perhetalo Heideken, 2. krs
Sepänkatu 3, 20700 Turku
info.varsinais-suomi (at) mll.fi
ma–pe klo 9–15

Tervetuloa asioimaan!

Yhdistyksille

Tietoa MLL:n paikallisyhdistyksille Varsinais-Suomessa

Tälle sivulle on koottu tärkeää yleistietoa sekä ajankohtaisia asioita MLL:n paikallisyhdistyksille Varsinais-Suomessa. Muista myös MLL:n Yhdistysnetti tai pyydä yhdistystoiminnan tukea piiritoimiston väeltä.

Rasisminvastaisen kilpailun voittaja on valittu!

Haastoimme paikallisyhdistykset maaliskuussa pohtimaan rasisminvastaisia tapahtumia tai tempauksia. Yhdistysristeilyllä voittajaksi valittiin MLL Koivulan yhdistys, onnea! Voittaja sai palkinnoksi Makuja maailmalta -illan, jolloin yhdistys pääsee maistelemaan eri maiden herkkuja mukavan illanvieton merkeissä.

"Mannerheimin Lastensuojeluliiton Koivulan yhdistys aikoo kantaa kortensa kekoon taisteluun rasismia vastaan. Toiminta-alueemme on verrattain monikulttuurinen ja katukuvassa näkyykin paljon maahanmuuttajaperheitä. Tähän mennessä emme ole oikein onnistuneet houkuttelemaan heitä mukaan toimintaamme. Tänä keväänä tahdomme kuitenkin muuttaa tämän asian.

Järjestämme rasismin vastaisen tapahtuman valtakunnallisen Leikkipäivän yhteydessä, sillä mikä sen parempi keino yhdistää ihmisiä, niin aikuisia kuin lapsiakin, kuin leikkiminen. Leikkipäivänä pidämme Puistopiknik-tapahtuman nyyttäriperiaatteella eli tapahtumaan tulijoita innostetaan tuomaan mukanaan jotain ruokaa. Tavoitteena on saada tarjolle monipuolinen kattaus eri kansalaisuuksien herkkuja. Yhdistys tarjoaa omasta puolestaan jotain perinteistä suomalaista herkkua.

Herkuttelun lomassa Leikkipäivänä toki iloitaan leikkien lomassa. Puiston omat leikit keinuineen ja hiekkalaatikoineen tarjoavat osaltaan hauskuutta ja iloa kävijöille, mutta yhdistyksemme tuo tapahtumaan myös palloja, keiloja, sählymailoja ja –maaleja. Mukana leikittämässä on myös toki Mamma Marakatti, joka pitää huolen, ettei kukaan jää huomioimatta ja ilman haleja. Valmistelemme tapahtumaan myös muutaman yhteisleikin, esim. 10 tikkua laudalla, jonka kautta vakiokävijät ja maahanmuuttajaperheet pääsevät helposti yhteiseen tekemiseen kiinni.

Jotta tapahtuma saavuttaa vakiokävijöiden lisäksi myös maahanmuuttajaperheitä, pitää meidän panostaa muun kuin suomenkieliseen mainontaan. Mainostamme tapahtumaa englanninkielisenä ja jaamme lähikauppojen ja julkisten tilojen ilmoitustaulujen lisäksi mainosta alueen kerrostalojen ilmoitustauluille. Paikan päällä jaamme lisäksi monen kielisiä perhekahvilamainoksia, jotta maahanmuuttajaperheet ymmärtäisivät mistä on kyse ja, että he ovat tervetulleita aina perhekahvilaan."

Lisätietoja yhdistystoiminnan tuesta
Katja Rippstein
katja.rippstein(at)mll.fi

Jaana Loimisto
jaana.loimisto(at)mll.fi

Jonna Nurminen
jonna.nurminen(at)mll.fi

Koulutukset toteutetaan yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.

Yhdistys työnantajana -opas

Opas on tarkoitettu ohjenuoraksi yhdistyksille, jotka toimivat työnantajina tai jotka suunnittelevat työntekijän palkkaamista.

Oppaan alkuosa sisältää perustietoa työnantajana toimimisesta. Esitellyt työnantajavelvoitteet koskevat kaikkia työnantajia ja kaikkia yhdistyksen työntekijöitä. Kansion lopussa olevat osiot, Palkkatuki, Työkokeilu ja harjoittelijat sekä Kesätyöntekijät ja nuoret työntekijät täydentävät ja tarkentavat alussa olevia tietoja. Siten myös vain kesätöitä tarjoavan yhdistyksen kannattaa tutustua koko oppaaseen. Työnantajan tarvitsemat lomakkeet löytyvät oppaan lopusta ja ne tulevat myöhemmin löytymään täältä sähköisinä, muokattavina versioina.

Yhdistys työnantajana (maksuton verkkojulkaisu, pdf)

Yhdistys työnantajana (painettua opasta on mahdollista tilata hintaan 10 €)