Lapsiperhetiedote

MLL:n Varsinais-Suomen piirin Lapsiperhetiedote lähetetään uutiskirjeenä alueen MLL:n yhdistysten hallituksen jäsenille ja varajäsenille. Voit jakaa tiedotteen oheisena suorana linkkinä tai sähköpostilla tai Facebookissa tiedotteesta löytyvien linkkien avulla.

Vuonna 2018

Vuonna 2017

Lapsiperhetiedote 7

Vuonna 2016

Lapsiperhetiedote 7

Piiritoimiston aukioloajat

Piirin info Perhetalo Heidekenillä palvelee mape klo 915.

Etkö pääse käymään päivällä? Ei hätää! Piiritoimisto palvelee joustavasti myös muina aikoina, kunhan muistat ilmoittaa että olet tulossa muutamaa päivää ennen.

Piiritoimisto
Perhetalo Heideken, 2. krs
Sepänkatu 3, 20700 Turku
info.varsinais-suomi (at) mll.fi
ma–pe klo 9–15

Tervetuloa asioimaan!

Yhdistyksille

Tietoa MLL:n paikallisyhdistyksille Varsinais-Suomessa

Tälle sivulle on koottu tärkeää yleistietoa sekä ajankohtaisia asioita MLL:n paikallisyhdistyksille Varsinais-Suomessa. Muista myös MLL:n Yhdistysnetti tai pyydä yhdistystoiminnan tukea piiritoimiston väeltä.

Täyskäsipäivä 2018

Kiitos kaikille 70 MLL-toimijalle, jotka osallistuitte piirin järjestämään Täyskäsipäivään lauantaina 3.2.2018 Perhetalo Heidekenillä! Innostavan päivän aikana kuultiin paljon ajankohtaisia asioita ja innostavia esityksiä. Täyskäsipäivän materiaalit ovat nyt luettavissa tämän linkin kautta.

MLL:n Varsinais-Suomen piirille uusi puheenjohtaja

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry:lle on valittu uusi puheenjohtaja. Jussi Mertsola valittiin piirin syyskokouksessa torstaina 23.11. Professori Mertsola on TYKS:in Lasten ja nuorten klinikan ylilääkäri.

Jussi Mertsola on aktiivisesti valmistelemassa maakunnallista Lasten sote-uudistusta ja näkee Mannerheimin Lastensuojeluliiton roolin tärkeäksi tässä uudistuksessa.

Mertsola aloittaa luottamustehtävässään 1.1.2018 Taina Salmen jättäytyessä tehtävästä. Salmi on toiminut MLL:n Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajana viimeisen yhdeksän vuoden ajan. Salmi kutsuttiin syyskokouksessa piirin kunniapuheenjohtajaksi.

MLL:n Varsinais-Suomen piirin syyskokouksessa jaettiin myös tunnustuksia MLL:n toimijoille Varsinais-Suomessa:

Jaana Mäkinen on MLL:n Varsinais-Suomen piirin vuoden vapaaehtoinen

MLL:n Varissuon yhdistyksen pitkäaikainen vapaaehtoinen Jaana Mäkinen palkittiin vuoden 2017 vapaaehtoisena. Mäkinen on ansiokkaasti tehnyt vapaaehtoistyötä varissuolaisten lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Erityisen ansiokkaasti yhdistyksen toiminta tavoittaa alueen kaikkia lapsiperheitä ja yhdistykseen on luotu ilmapiiri, joka tukee kahdensuuntaista kotoutumista.

Turun seudun mamien Facebook-ryhmä on MLL:n Varsinais-Suomen piirin vuoden teko

MLL:n Turun yhdistyksen Turun seudun mamien ylläpitämä 6000 osallistujan Turun seudun mamit -ryhmä Facebookissa palkittiin vuoden 2017 tekona. Erityisesti tunnustus kohdennetaan sivun moderaattoreille, vapaaehtoistoimijoiden ryhmälle, joka positiivisella otteellaan antaa tilaa keskustelulle, tarjoaa mahdollisuuden vertaistuelle ja pitää monipuoliset keskustelut kaikkia osapuolia kunnioittavina.

MLL:n Loimaan kaupungin yhdistys on MLL:n Varsinais-Suomen piirin vuoden paikallisyhdistys

MLL:n väki toimii Loimaalla isolla sydämellä: toiminta näkyy, kuuluu ja on löytänyt paikkansa osana loimaalaisten perheiden arkea. MLL-aktiivien halu vaikuttaa perheiden hyvinvoinnin eteen yhteistyökumppaneiden kanssa työskentelemällä, perheille ja vanhemmille suunnattuja palveluja lisäämällä sekä MLL:n toimintaan mukaan lähtemisen kynnystä madaltamalla on enemmän kuin ihailtavaa.

Lisätietoja yhdistystoiminnan tuesta
Katja Rippstein
katja.rippstein(at)mll.fi

Enni Lindberg
enni.lindberg(at)mll.fi

Jonna Nurminen
jonna.nurminen(at)mll.fi

Koulutukset toteutetaan yhteistyössä Opintokeskus Siviksen kanssa.

Yhdistys työnantajana -opas

Opas on tarkoitettu ohjenuoraksi yhdistyksille, jotka toimivat työnantajina tai jotka suunnittelevat työntekijän palkkaamista.

Oppaan alkuosa sisältää perustietoa työnantajana toimimisesta. Esitellyt työnantajavelvoitteet koskevat kaikkia työnantajia ja kaikkia yhdistyksen työntekijöitä. Kansion lopussa olevat osiot, Palkkatuki, Työkokeilu ja harjoittelijat sekä Kesätyöntekijät ja nuoret työntekijät täydentävät ja tarkentavat alussa olevia tietoja. Siten myös vain kesätöitä tarjoavan yhdistyksen kannattaa tutustua koko oppaaseen. Työnantajan tarvitsemat lomakkeet löytyvät oppaan lopusta ja ne tulevat myöhemmin löytymään täältä sähköisinä, muokattavina versioina.

Yhdistys työnantajana (maksuton verkkojulkaisu, pdf)

Yhdistys työnantajana (painettua opasta on mahdollista tilata hintaan 10 €)