Vapaaehtoistyön infoillat syksyllä 2017

Tervetuloa Perhetalo Heidekenille (Valkoisen Rouvan Salonki, Sepänkatu 3, Turku, 2. krs) kuulemaan MLL:n vapaaehtoistyön muodoista torstaina 23.11. klo 18 alkaen. Kerromme tunnin aikana mm. tukihenkilötoiminnasta sekä perhekahvila-, luontokerho- ja Tanssitan vauvaa -ryhmien ohjauksesta. Tilaisuudessa on myös mahdollisuus keskustella MLL:n työntekijän kanssa henkilökohtaisesti. Kahvitarjoilu.
​Syksyn viimeinen infoilta pidetään to 7.12. klo 18.

Lisäksi voit koska vain tulla kyselemään vapaaehtoistoiminnastamme MLL:n infopisteelle Perhetalo Heidekenille (Sepänkatu 3, Turku, 2. krs). Info on auki arkisin klo 9–15.

Vapaaehtoistoiminnan vastaava
Katja Tamminen
katja.tamminen(at)mll.fi

MLL:n Varsinais-Suomen piirin vapaaehtoisten sekä vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneiden oma ryhmä nyt Facebookissa, liity mukaan!

Vapaaehtoistyö

Vapaaehtoistoiminta tekee onnelliseksi!

Vapaaehtoistoiminta MLL:ssa on pääasiassa ennaltaehkäisevää työtä hyvän ja onnellisen lapsuuden puolesta. Vapaaehtoistoiminta on palkatonta, omasta halusta lähtevää, osallistujien ehdoin tapahtuvaa toimintaa lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi. MLL:ssa vapaaehtoiset saavat toimintansa tueksi koulutusta ja ohjausta.

Vapaaehtoistyö on parhaimmillaan antoisaa, iloista ja palkitsevaa. Vapaaehtoisena voit olla mukana omana itsenäsi - juuri sen verran kuin sinulla on aikaa, halua ja voimavaroja. Vapaaehtoisena saat uusia ystäviä, koulutusta ja kokemuksia.

MLL:n Varsinais-Suomen piirissä vapaaehtoistoiminnan muotoja on monia - osaamisellesi ja ajallesi löydämme varmasti sopivan toimintakentän.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piirissä toimii mittava joukko vapaaehtoisia mm.

• lasten, nuorten ja lapsiperheiden tukihenkilöinä
  • perhekahvilaohjaajina
  • maahanmuuttajaäitien ystävinä
  • vertaisryhmien ja kerhojen vetäjinä
  • lipaskerääjinä
  • avustajina erilaisissa MLL:n tapahtumissa
  • kylämummeina ja -vaareina sekä lukumummeina ja -vaareina

Lisäksi MLL:n paikallisyhdistyksetjärjestävät omaa toimintaa. Yhdistysten hallituksissa on erilaisia tehtäviä mm. puheenjohtajana, rahastonhoitajana, tiedottajana, sihteerinä ja toiminnantarkastajana. Ole rohkeasti yhteydessä lähimpään paikallisyhdistykseesi ja kysy, miten voisit olla avuksi!

Tukihenkilötoiminnan koulutukset loppuvuodesta 2017

Koulutus antaa valmiuden toimia MLL:n vapaaehtoisena tukihenkilönä lapselle, nuorelle tai lapsiperheelle.

Vapaaehtoisten tukihenkilöiden koulutus on maksuton eikä velvoita vielä mihinkään. Koulutuksen jälkeen toimintaan mukaan haluaville järjestetään soveltuvuushaastattelut.

Mukaan kaivataan hyväsydämisiä aikuisia, joilla on aikaa ja halua tukea lasta, nuorta tai lapsiperhettä yhteisen mielekkään tekemisen ja yhdessäolon avulla!

Loppuvuoden tukihenkilökoulutuksia järjestetään vielä kaksi:

Turun koulutus: intensiivikurssi vain lasten ja nuorten tukihenkilöille (kurssilla ei käsitellä lapsiperheen tukihenkilönä toimimista)
Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3, 20700 Turku, 2. krs
Koulutus koostuu kolmesta koulutuskerrasta:
Ma 20.11. klo 17.30–20.30
To 23.11. klo 17.30–20.30
Ma 27.11. klo 17.30–20.30

Vakka-Suomen alueen koulutus
Koulutus koostuu kolmesta koulutuskerrasta:
To 16.11.2017 klo 17.30–20.00 Perhekeskus Ipana-Messissä (Rantakatu 15, Uusikaupunki)
La 18.11.2017 klo 10.00–16.00 Perhekeskus Ipana-Messissä (Rantakatu 15, Uusikaupunki)
Ke 22.11.2017 klo 17.30–20.00 Perhekeskus Mukulavintissä (Sairaalantie 2, Laitila)

Ilmoittaudu vapaaehtoiseen tukihenkilökoulutukseen alla olevalla lomakkeella!

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.