Suomen Salibandyliitto ja MLL:n Varsinais-Suomen piiri yhteistyöhön

Suomen Salibandyliitto ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ovat aloittaneet täysin uuden yhteistyömuodon, jolla pyritään saamaan lapsiperheet liikkumaan maksuttoman perheliikunnan avulla. Pilotoinnissa ovat mukana MLL:n paikallisyhdistykset Laitilassa, Mietoisissa, Mynämäellä ja Pöytyällä. Jokaisella paikkakunnalla perheliikuntaa toteutetaan kuukausittain eri muodoissa ja yhteistyössä kuntien kanssa. Perheliikunnan lisäksi tarjolla on muun muassa perhesählyä ja perhefutista. Lisäksi perheliikuntatoiminta aloittaa syksyllä myös Turussa, jolloin sitä pyritään kohdentamaan etenkin turkulaisille maahanmuuttajaperheille.

- Olemme iloisia uudesta yhteistyöstämme MLL:n Varsinais-Suomen piirin kanssa. Toimintaa pilotoidaan nyt Varsinais-Suomessa, mutta selvitämme myös mahdollisuuksia toiminnan levittämiseen valtakunnalliseksi yhteistyöksi Salibandyliiton ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton välille, Salibandyliiton kehityspäällikkö Kim Sällström kertoo.

Toiminnalla pyritään tasaamaan asuinkuntien välisiä eroja lasten ja lapsiperheiden mahdollisuuksissa liikkumiseen. Salibandyliiton ja MLL:n järjestämään perheliikuntaan saa tulla kuitenkin naapurikunnistakin ja ilman minkäänlaisia pohjataitoja. Perhesählyohjaajat ovat Salibandyliiton kouluttamia, joten perheet saavat liikkumiseen ammattitaitoista ohjausta. Toiminta on kuitenkin vapaamuotoista.

- Hienoa, että olemme saaneet yhteistyössä luotua mahdollisuuksia maksuttomaan ja kynnyksettömään liikuntaan varsinaissuomalaisille perheille. Perheliikuntaan ja perhesählyyn voivat osallistua kaikki iästä ja taidoista riippumatta, eikä perheiden tarvitse hankkia kalliita liikuntavälineitä, sillä välineet tulevat järjestäjien puolesta. Tärkeintä on yhdessä liikkumisen ilo, MLL:n Varsinais-Suomen piirin järjestöpäällikkö Katja Rippstein selventää.

Idea maksuttomasta ja kaikille perheille avoimesta perheliikunnasta syntyi, kun Pöytyällä päätettiin lähteä testaamaan toimintaa laajassa yhteistyössä. Mukana on toimijoita Pöytyän kunnasta, MLL Pöytyän paikallisyhdistyksestä, Pöytyän urheilijoista sekä Salibandyliitosta. Syksyllä myös Pöytyän Kaima lähtee mukaan toimintaan.

Lisätietoa Salibandyliitosta ja MLL:n Varsinais-Suomen piiristä

Suomen Salibandyliitto ry (SSBL) on vuonna 1985 perustettu liikunta- ja urheilujärjestö. Salibandya ja sählyä harrastaa lähes 400 000 henkilöä Suomessa. Salibandyliitolla on yli 800 jäsenseuraa, joissa on yli 60 000 lisenssipelaajaa sekä 65 000 rekisteröitynyttä harrastajaa.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Varsinais-Suomen piiri ry on alueellinen kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. Piirin alueella toimii 68 MLL:n paikallisyhdistystä, joissa on jäseniä yhteensä 10 884 (2016).

Lisätietoja paikallisesta perheliikuntatoiminnasta yhteyshenkilöiltä ja MLL:n paikallisyhdistysten Facebook-sivuilta:

Laitila:

MLL Laitila: Jaana Nyholm, 050 342 8778

Laitilan Jyske: Katri Viherjälaakso, 040 776 7700

Mynämäki:

MLL Mynämäki: Vilhelmiina Eriksson-Tolkki, 050 466 1428

MLL Mietoinen: Anniina Peltola, 045 639 8092

SBS Wirmo: Matti Vira, 0400 995 765

Pöytyä:

MLL Pöytyä: Ranja Pohjanrinne, 040 738 3615

Pöytyän Urheilijat: Tiina Koivisto, 040 052 9014

Pöytyän kunta: Markus Salo, 0400 547 583

MLL:n Varsinais-Suomen piirin Suomi 100 -juhlallisuudet

Perhetalo Heidekenillä juhlitaan Suomi 100 -vuotta kolmen eri yhteisötapahtuman voimin: kesäkuussa 2017 Heideken ennen ja nyt! -tapahtumassa tutustuttiin entisen synnytyssairaalan historiaan, elokuussa 2017 vietettiin kymmenettä Perheiden Taiteiden Yötä Turun Vartiovuorella ja joulukuussa kokoonnutaan juhlistamaan Perhetalo Heidekenin Jouluaamua.

MLL:n teemat satavuotiaan Suomen juhlavuonna

MLL osallistuu Suomi 100 -ohjelmaan kolmella teemalla: 100 leikkiä, 100 uutta ystävää ja 100-vuotiaan Suomen lapset. Juhlavuoden aluksi kokosimme sata suosittua leikkiä  ja innostimme suomalaisia leikkimään juhlavuoden teeman mukaisesti: Yhdessä.

100 uutta ystävää on elo-syyskuun teema. Se esittelee eri ikäisiä, eri rooleissa toimivia, eri kulttuureista tulevia ihmisiä, jotka ovat tavanneet toisensa MLL:ssa.

Satavuotiaan Suomen lapset -teema nostaa loka-joulukuun aikana esiin lasten ja nuorten ajatukset ja kokemukset. Haastatteluin, kuvin ja tarinoin lapset kertovat millaista on olla lapsi satavuotiaassa Suomessa.