Ajankohtaista

MLL:n Varsinais-Suomen piirille uusi puheenjohtaja

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry:lle on valittu uusi puheenjohtaja. Jussi Mertsola valittiin piirin syyskokouksessa torstaina 23.11. Professori Mertsola on TYKS:in Lasten ja nuorten klinikan ylilääkäri.

Jussi Mertsola on aktiivisesti valmistelemassa maakunnallista Lasten sote-uudistusta ja näkee Mannerheimin Lastensuojeluliiton roolin tärkeäksi tässä uudistuksessa.

Mertsola aloittaa luottamustehtävässään 1.1.2018 Taina Salmen jättäytyessä tehtävästä. Salmi on toiminut MLL:n Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajana viimeisen yhdeksän vuoden ajan. Salmi kutsuttiin syyskokouksessa piirin kunniapuheenjohtajaksi.

MLL:n Varsinais-Suomen piirin syyskokouksessa jaettiin myös tunnustuksia MLL:n toimijoille Varsinais-Suomessa:

Jaana Mäkinen on MLL:n Varsinais-Suomen piirin vuoden vapaaehtoinen

MLL:n Varissuon yhdistyksen pitkäaikainen vapaaehtoinen Jaana Mäkinen palkittiin vuoden 2017 vapaaehtoisena. Mäkinen on ansiokkaasti tehnyt vapaaehtoistyötä varissuolaisten lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Erityisen ansiokkaasti yhdistyksen toiminta tavoittaa alueen kaikkia lapsiperheitä ja yhdistykseen on luotu ilmapiiri, joka tukee kahdensuuntaista kotoutumista.

Turun seudun mamien Facebook-ryhmä on MLL:n Varsinais-Suomen piirin vuoden teko

MLL:n Turun yhdistyksen Turun seudun mamien ylläpitämä 6000 osallistujan Turun seudun mamit -ryhmä Facebookissa palkittiin vuoden 2017 tekona. Erityisesti tunnustus kohdennetaan sivun moderaattoreille, vapaaehtoistoimijoiden ryhmälle, joka positiivisella otteellaan antaa tilaa keskustelulle, tarjoaa mahdollisuuden vertaistuelle ja pitää monipuoliset keskustelut kaikkia osapuolia kunnioittavina.

MLL:n Loimaan kaupungin yhdistys on MLL:n Varsinais-Suomen piirin vuoden paikallisyhdistys

MLL:n väki toimii Loimaalla isolla sydämellä: toiminta näkyy, kuuluu ja on löytänyt paikkansa osana loimaalaisten perheiden arkea. MLL-aktiivien halu vaikuttaa perheiden hyvinvoinnin eteen yhteistyökumppaneiden kanssa työskentelemällä, perheille ja vanhemmille suunnattuja palveluja lisäämällä sekä MLL:n toimintaan mukaan lähtemisen kynnystä madaltamalla on enemmän kuin ihailtavaa.


Suomen Salibandyliitto ja MLL:n Varsinais-Suomen piiri yhteistyöhön

 

Suomen Salibandyliitto ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ovat aloittaneet täysin uuden yhteistyömuodon, jolla pyritään saamaan lapsiperheet liikkumaan maksuttoman perheliikunnan avulla. Pilotoinnissa ovat mukana MLL:n paikallisyhdistykset Laitilassa, Mietoisissa, Mynämäellä ja Pöytyällä. Jokaisella paikkakunnalla perheliikuntaa toteutetaan kuukausittain eri muodoissa ja yhteistyössä kuntien kanssa. Perheliikunnan lisäksi tarjolla on muun muassa perhesählyä ja perhefutista. Lisäksi perheliikuntatoiminta aloittaa syksyllä myös Turussa, jolloin sitä pyritään kohdentamaan etenkin turkulaisille maahanmuuttajaperheille.

- Olemme iloisia uudesta yhteistyöstämme MLL:n Varsinais-Suomen piirin kanssa. Toimintaa pilotoidaan nyt Varsinais-Suomessa, mutta selvitämme myös mahdollisuuksia toiminnan levittämiseen valtakunnalliseksi yhteistyöksi Salibandyliiton ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton välille, Salibandyliiton kehityspäällikkö Kim Sällström kertoo.

Toiminnalla pyritään tasaamaan asuinkuntien välisiä eroja lasten ja lapsiperheiden mahdollisuuksissa liikkumiseen. Salibandyliiton ja MLL:n järjestämään perheliikuntaan saa tulla kuitenkin naapurikunnistakin ja ilman minkäänlaisia pohjataitoja. Perhesählyohjaajat ovat Salibandyliiton kouluttamia, joten perheet saavat liikkumiseen ammattitaitoista ohjausta. Toiminta on kuitenkin vapaamuotoista.

- Hienoa, että olemme saaneet yhteistyössä luotua mahdollisuuksia maksuttomaan ja kynnyksettömään liikuntaan varsinaissuomalaisille perheille. Perheliikuntaan ja perhesählyyn voivat osallistua kaikki iästä ja taidoista riippumatta, eikä perheiden tarvitse hankkia kalliita liikuntavälineitä, sillä välineet tulevat järjestäjien puolesta. Tärkeintä on yhdessä liikkumisen ilo, MLL:n Varsinais-Suomen piirin järjestöpäällikkö Katja Rippstein selventää.

Idea maksuttomasta ja kaikille perheille avoimesta perheliikunnasta syntyi, kun Pöytyällä päätettiin lähteä testaamaan toimintaa laajassa yhteistyössä. Mukana on toimijoita Pöytyän kunnasta, MLL Pöytyän paikallisyhdistyksestä, Pöytyän urheilijoista sekä Salibandyliitosta. Syksyllä myös Pöytyän Kaima lähtee mukaan toimintaan.

 

Lisätietoa Salibandyliitosta ja MLL:n Varsinais-Suomen piiristä

Suomen Salibandyliitto ry (SSBL) on vuonna 1985 perustettu liikunta- ja urheilujärjestö. Salibandya ja sählyä harrastaa lähes 400 000 henkilöä Suomessa. Salibandyliitolla on yli 800 jäsenseuraa, joissa on yli 60 000 lisenssipelaajaa sekä 65 000 rekisteröitynyttä harrastajaa.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Varsinais-Suomen piiri ry on alueellinen kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. Piirin alueella toimii 68 MLL:n paikallisyhdistystä, joissa on jäseniä yhteensä 10 884 (2016).

 

Lisätietoja paikallisesta perheliikuntatoiminnasta yhteyshenkilöiltä ja MLL:n paikallisyhdistysten Facebook-sivuilta:

 

Laitila:                                                     

MLL Laitila: Jaana Nyholm, 050 342 8778              

Laitilan Jyske: Katri Viherjälaakso, 040 776 7700   

                                                

Mynämäki:                                                                                          

MLL Mynämäki: Vilhelmiina Eriksson-Tolkki, 050 466 1428

MLL Mietoinen: Anniina Peltola, 045 639 8092

SBS Wirmo: Matti Vira, 0400 995 765

 

Pöytyä:

MLL Pöytyä: Ranja Pohjanrinne, 040 738 3615

Pöytyän Urheilijat: Tiina Koivisto, 040 052 9014

Pöytyän kunta: Markus Salo, 0400 547 583