Tietoa meistä

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry on alueellinen kansalaisjärjestö, joka on edistänyt lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia vuodesta 1950 lähtien.

Piirin alueella toimii 68 MLL:n paikallisyhdistystä, joissa on jäseniä yhteensä 10 812 (2017). Piirin toimintaa tukevat mm. sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla, kunnat ja yritykset.

Piiri tuottaa palveluita lapsiperheille, kunnille ja ammattilaisille, vaikuttaa lapsia ja perheitä koskevaan päätöksentekoon sekä tarjoaa mahdollisuuksia toimia vapaaehtoisena lasten, nuorten ja perheiden hyväksi.

Toimintamuodot

• Lastenhoitotoiminta
  • Tukihenkilö-, kaveri- ja perhekummitoiminta sekä Ystäväksi maahanmuuttajaäidille
  • -toiminta
  • Vapaaehtoistyö
  • Nuorisotoiminta (tukioppilastoiminta, ennaltaehkäisevä päihdetyö, mediakasvatus)
  • Perhepalvelut (lapsiperhetyö, lapsiperheiden kotipalvelu, ennaltaehkäisevä perhetyö sekä vammaisen ja pitkäaikaissairaan lapsen hoito, valvotut tapaamiset ja ammatillinen tukihenkilötoiminta)
  • Perhekahvilat ja perhekeskukset Varsinais-Suomessa
  • Kerhotoiminta
  • Vertaisryhmätoiminta
  • Työnohjaus- ja konsultointipalvelut
  • Työllistämis- ja rekrytointipalvelut
  • Koulutuspalvelut
  • Yhdistysten toiminnan tukeminen
  • Avoimet leikkipaikat Leikkilät (Forum, Turku ja Plaza, Salo)
  • Kehittämishankkeet (Työllisty järjestöön, Monikulttuurinen lapsi- ja perhetoiminta, Koko Suomi leikkii)

Kohderyhmät

• Lapset, nuoret ja lapsiperheet eri elämäntilanteissa
  • Kunnat ja ammattilaiset
  • Yhdistykset
  • Työnhakijat
  • Vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet

Toimintamme lukuina (2017)

• 68 paikallisyhdistystä, joissa yhteensä 10 812 jäsentä
  • 1291 vapaaehtoista (ei sis. luottamushenkilöitä)
  • 80 794 tehtyä vapaaehtoistoiminnan tuntia
  • perhekahviloissa 49 595 käyntiä
  • kerhoissa 50 268 käyntiä
  • vertaisryhmissä 4305 käyntiä
  • tapahtumiin, retkiin ja leireihin osallistui 62 039 henkilöä
  • tukihenkilötoiminnassa 221 tukisuhdetta
  • lastenhoitotunteja tehtiin yhteensä 9638
  • vanhemmille, nuorille ja ammattilaisille suunnattuihin koulutuksiin osallistui 9140 henkilöä, joista aikuisia 1846 (tukioppilasohjaajia, tutortoiminnan ohjaajia, vanhempia, muita aikuisia) ja lapsia/nuoria 7294 (tukioppilaita, tutoreita, oppilaita)
  • yhdistystoimijoille suunnattuihin koulutuksiin, seutuatapaamisiin jne osallistui 4861 henkilöä.

MLL:n arvot

• Lapsen ja lapsuuden arvostus