Toimintamme lukuina (2016)

• 68 paikallisyhdistystä, joissa yhteensä 10 884 jäsentä
  • 1263 vapaaehtoista (ei sis. luottamushenkilöitä)
  • 68 840 tehtyä vapaaehtoistoiminnan tuntia
  • perhekahviloissa 56 699 käyntiä
  • kerhoissa 56 560 käyntiä
  • vertaisryhmissä 5855 käyntiä
  • tapahtumiin, retkiin ja leireihin osallistui 39 155 henkilöä
  • tukihenkilötoiminnassa 191 tukisuhdetta
  • koulutuksiin osallistui vuoden aikana 11 839 henkilöä joista aikuisia 3347 (tukioppilasohjaajia, tutortoiminnan ohjaajia, vanhempia, muita aikuisia) ja lapsia/nuoria 8492 (tukioppilaita, tutoreita, oppilaita)
  • lastenhoitotunteja tehtiin yhteensä 8330

Vuosikertomus 2016

Toimintasuunnitelma vuodelle 2017

Suunnitelma vuosille 20152017

MLL:n arvot

• Lapsen ja lapsuuden arvostus
  • Yhteisvastuu
  • Inhimillisyys
  • Yhdenvertaisuus

MLL:n periaatteet

• Avoimuus
  • Ilo
  • Kumppanuus
  • Osallisuus
  • Arjen arvostus

Tietoa meistä

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry on alueellinen kansalaisjärjestö, joka on edistänyt lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia vuodesta 1950 lähtien.

Piirin alueella toimii 68 MLL:n paikallisyhdistystä, joissa on jäseniä yhteensä 10 884 (2016). Piirin toimintaa tukevat mm. sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla, kunnat ja yritykset.

Piiri tuottaa palveluita lapsiperheille, kunnille ja ammattilaisille, vaikuttaa lapsia ja perheitä koskevaan päätöksentekoon sekä tarjoaa mahdollisuuksia toimia vapaaehtoisena lasten, nuorten ja perheiden hyväksi.

Toimintamuodot

• Lastenhoitotoiminta
  • Tukihenkilö-, kaveri- ja perhekummitoiminta sekä Ystäväksi maahanmuuttajaäidille
  • -toiminta
  • Vapaaehtoistyö
  • Nuorisotoiminta (tukioppilastoiminta, ennaltaehkäisevä päihdetyö, mediakasvatus)
  • Perhepalvelut (lapsiperhetyö, lapsiperheiden kotipalvelu, ennaltaehkäisevä perhetyö sekä vammaisen ja pitkäaikaissairaan lapsen hoito, valvotut tapaamiset ja ammatillinen tukihenkilötoiminta)
  • Perhekahvilat ja perhekeskukset Varsinais-Suomessa
  • Kerhotoiminta
  • Vertaisryhmätoiminta
  • Työnohjaus- ja konsultointipalvelut
  • Työllistämis- ja rekrytointipalvelut
  • Koulutuspalvelut
  • Yhdistysten toiminnan tukeminen
  • Avoimet leikkipaikat Leikkilät (Forum, Turku ja Plaza, Salo)
  • Kehittämishankkeet (Työllisty järjestöön, Monikulttuurinen lapsi- ja perhetoiminta, Koko Suomi leikkii)

Kohderyhmät

• Lapset, nuoret ja lapsiperheet eri elämäntilanteissa
  • Kunnat ja ammattilaiset
  • Yhdistykset
  • Työnhakijat
  • Vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet

Toiminnanjohtaja
Janina Andersson
janina.andersson(at)mll.fi

Toimintaamme kesällä 2017

Piirin kesäesite on ilmestynyt. Klikkaamalla kuvaa esite aukeaa uuteen välilehteen.

Esitteessä kerrotaan kesän tapahtumistamme sekä aukioloajoistamme kesälomien aikaan. MLL:n Varsinais-Suomen piirin infopiste Perhetalo Heidekenillä lomailee 23.6. sekä 10.7.−6.8. välisen ajan.

Alakerran Perhekeskus Marakatissa puolestaan Perhekahvila on avoinna koko kesän tiistaisin ja torstaisin klo 9−15, kun taas Vauvakahvila on auki normaalisti vielä maanantaina 19.6. ja aukeaa jälleen kesän jälkeen maanantaina 7.8. Perjantain Perhekahvila on auki normaalisti vielä 16.6. ja aukeaa taas 11.8.

Lastenhoitovälitys on avoinna koko kesän arkisin klo 8–11, puh. 02 235 4720.

MLL Katalogi 2017 on ilmestynyt!

Kaipaatko mielekästä tekemistä?
Onko meidän lähellä perhekahvilaa?

Suunnitteletko vanhempainiltaa?

MLL:n Varsinais-Suomen piirin ja alueen paikallisyhdistysten runsas palveluvalikoima ja toiminta on koottu yksiin kansiin vuoden 2017 osalta. Tuoreesta katalogista löytyy tietoa piirin perustoiminnoista ja koulutuksista.

Tutustu ja tule mukaan!