Tietoa meistä

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry on alueellinen kansalaisjärjestö, joka on edistänyt lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia vuodesta 1950 lähtien.

Piirin alueella toimii 67 MLL:n paikallisyhdistystä, joissa on jäseniä yhteensä 11 176 (2018). Piirin toimintaa tukevat mm. sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla, kunnat ja yritykset.

Piiri tuottaa palveluita lapsiperheille, kunnille ja ammattilaisille, vaikuttaa lapsia ja perheitä koskevaan päätöksentekoon sekä tarjoaa mahdollisuuksia toimia vapaaehtoisena lasten, nuorten ja perheiden hyväksi.

Toimintamuodot

• Lastenhoitotoiminta
  • Tukihenkilö-, kaveri- ja perhekummitoiminta sekä Ystäväksi maahanmuuttajaäidille-toiminta
  • Vapaaehtoistyö
  • Nuorisotoiminta (tukioppilastoiminta, ennaltaehkäisevä päihdetyö, mediakasvatus)
  • Perhepalvelut (lapsiperhetyö, lapsiperheiden kotipalvelu, ennaltaehkäisevä perhetyö sekä vammaisen ja pitkäaikaissairaan lapsen hoito, valvotut tapaamiset ja ammatillinen tukihenkilötoiminta)
  • avoimet kohtaamispaikat eli perhekahvilat ja muut (Marakatti, Satelliitti, Ipana-Messi, Mukulavintti) Varsinais-Suomessa
  • Kerhotoiminta
  • Vertaisryhmätoiminta
  • Työnohjaus- ja konsultointipalvelut
  • Koulutuspalvelut
  • Yhdistysten toiminnan tukeminen
  • Kehittämishankkeet (Porukalla paras, Otetaan koppi, Soppaa ja sympatiaa, Uskallamme puhua - kestämme kuulla)

Kohderyhmät

• Lapset, nuoret ja lapsiperheet eri elämäntilanteissa
  • Kunnat ja ammattilaiset
  • Yhdistykset
  • Vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet

Toimintamme lukuina (2018)

• 67 paikallisyhdistystä, joissa yhteensä 11 176 jäsentä
  • 1736 vapaaehtoista (ei sis. luottamushenkilöitä)
  • 114 628 tehtyä vapaaehtoistoiminnan tuntia
  • perhekahviloissa 41 512 käyntiä
  • kerhoissa 55 215 käyntiä
  • vertaisryhmissä 6319 käyntiä
  • tapahtumiin, retkiin ja leireihin osallistui 52 776 henkilöä
  • tukihenkilötoiminnassa 301 tukisuhdetta
  • lastenhoitotunteja tehtiin yhteensä 8415
  • vanhemmille, nuorille ja ammattilaisille suunnattuihin koulutuksiin osallistui 9867 henkilöä, joista aikuisia 2462 (tukioppilasohjaajia, tutortoiminnan ohjaajia, vanhempia, muita aikuisia) ja lapsia/nuoria 7405 (tukioppilaita, tutoreita, oppilaita)
  • yhdistystoimijoille suunnattuihin koulutuksiin, seututapaamisiin jne osallistui 1309 henkilöä ja muuta vapaaehtoistyön ohjausta ja tukea (puhelu, viesti, sähköposti jne.) annettiin yhteensä 6444 kertaa.

MLL:n arvot

• Lapsen ja lapsuuden arvostus