Soppaa ja sympatiaa –hanke

Soppaa ja sympatiaa, 2017–2020

Soppaa ja sympatiaa -hankkeessa tarjotaan päiväkoti-ikäisten lasten perheille ilmainen päivällinen ja mukavaa yhdessäoloa sekä tekemistä. Toiminta toteutetaan kuudessa Turun alueen päiväkodissa hoitopäivän jälkeen. Toimintaan ovat tervetulleita  päiväkotien asiakasperheiden kaikki perheenjäsenet. Toimintakertoja pidetään päiväkodeissa noin kaksi kertaa kuukaudessa.

Soppaa ja sympatiaa -hankkeen tavoitteena on tukea turkulaisten perheiden vanhemmuutta ja vahvistaa heidän omia voimavarojaan. Tavoitteena on vähentää yksinäisyyden uhkaa, ja lisätä perheiden positiivisia ihmissuhteita sekä vertaistukea lähiympäristössä

Toiminta käynnistettiin Halisissa Halikolon ja Varissuolla Koukkarinkadun päiväkodeissa syksyllä 2017. Vuoden 2018 alussa toiminta alkoi myös Härkämäessä Rahjekadun ja Peikonpesän päiväkodeissa. Syksyllä toimintaan mukaan tulee vielä Säkäkujan päiväkoti Härkämäessä ja Villasukan päiväkoti Lausteella.

Syksyllä 2018 toimintaa pilotoidaan myös Vakka-Suomessa yhdessä Lupa auttaa -hankkeen kanssa. Toimintaa järjestetään Uudessakaupungissa, Taivassalossa ja Kustavissa.

Soppaa ja sympatiaa -hanketta rahoittaa STEA. Hanke toteutetaan vuosina 2017–2020 osana Kaikille eväät elämään -avustusohjelmaa. Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Turun kaupunki ja Sateenkaari Koto ry.

Koordinaattorit

Miia Päiviö