HAKEMUSLOMAKE 
 

Perhekummi lapsiperheelle


 

Ota yhteyttä

Perhekummi -toiminta (Varsinais-Suomi)
Heidi Karvonen
p. 044 535 5160
heidi.karvonen(at)mll.fi

Perhekummi -toiminta (Vakka-Suomi)
Jonna Nurminen
p. 044 077 0892
jonna.nurminen(at)mll.fi

Perhekummi- toiminta (Salo)
Sirpa Stenström
p.044 535 5161
sirpa.stenstrom(at)mll.fi

Perhekummit

Perhekummiksi

Etsimme vapaaehtoisia tukihenkilöitä perhekummeiksi vanhemmille, jotka esimerkiksi kokevat yksinäisyyttä tai jotka kokevat haasteita elämässään. Mukaan kaivataan kaikenikäisiä aikuisia, joilla on mahdollisuus sitoutua tapaamaan tuettavaa vanhempaa noin kaksi kertaa kuukaudessa vuoden ajan arkisen yhdessäolon ja yhteisen tekemisen merkeissä. Käytännössä se tarkoittaa keskustelemista, kuuntelemista ja yhdessä tekemistä, esimerkiksi vaunulenkkeilyä tai asioilla käymistä.

Useat vanhemmat odottavat tälläkin hetkellä itselleen perhekummia, jonka kanssa voisi esimerkiksi liikkua, jutella tai käydä vaikka kaupassa. 

Perhekummi ehkäisee yksinäisyyttä

Perhekummeja kaipaavat perheet ovat tavallisia lapsiperheitä, joissa vanhemmat kokevat esimerkiksi itsenä uupuneiksi ja yksinäisiksi. Lapsiperheiden yksinäisyys on lisääntynyt Suomessa: isovanhemmat ja muut sukulaiset saattavat asua kaukana eikä perheillä ole riittäviä tukiverkostoja. Yllättävissä elämäntilanteissa voi tavalliselta kanssaihmiseltä saatu apu auttaa parhaiten. Tällaista tukea on myös helppo ottaa vastaan. Perhekummitoiminnan avulla tuetaan perheitä ajoissa ja ehkäistään ongelmien kasautumista.

Perhekummi ei ole lastenhoitaja, kodinhoitaja, terapeutti tai lastensuojelun ammattilainen vaan arjen kuuntelija.

Perhekummiksi koulutuksen kautta

Perhekummina toimiminen edellyttää MLL:n tukihenkilökoulutuksen suorittamista. Koulutus on maksuton, eikä se vielä velvoita ryhtymään MLL:n perhekummiksi. Koulutuksen jälkeen kaikki perhekummeiksi haluavat vapaaehtoiset haastatellaan tehtävään. Pyydämme Perhekummitoimintaan mukaan tulevilta suostumuksen rikostaustan selvittämiseen. Katso kalenterista seuraava tukihenkilökoulutus, ja ilmoittaudu mukaan!

Hae täältä perhekummia