HAKEMUSLOMAKE

Perhekummi lapsiperheelle

Ota yhteyttä

Perhekummi- ja Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnnan vastuukoordinaattori Varsinais-Suomessa
Vapaaehtoistoiminnan vastaava
Katja Tamminen
katja.tamminen(at)mll.fi

Perhekummi- ja Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminta (Vakka-Suomi)
Perhekeskustoiminnan koordinaattori
Jonna Nurminen
jonna.nurminen(at)mll.fi

Perhekummit

Kaipaatko kuuntelijaa?

Onko teille tulossa vauva tai onko perheessänne lapsia? Olisiko mukavaa, kun joku ehtisi kuunnella ja jutella kanssasi? Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri kouluttaa perhekummeja, joiden tehtävänä on olla vanhempien tukena kuunnellen ja keskustellen.

Yhdessä perhekummin kanssa voitte esimerkiksi käydä vaunulenkillä, leikkipuistossa tai vaikka ruokakaupassa. Yhtälailla perhekummi voi tulla teille kotiin ja voitte puuhata arkisia asioita yhdessä.

Vapaaehtoinen perhekummi on perheenne apuna, olematta kuitenkaan lasten– tai kodinhoitaja.

Keitä perhekummit ovat?

Perhekummit ovat sitoutuneita vapaaehtoisia, joilla on halu auttaa. MLL:n ohjaaja haastattelee kaikki perhekummit etukäteen ja järjestää heille peruskoulutuksen. Lisäksi perhekummit saavat säännöllistä ohjausta. MLL:n perhekummit noudattavat vapaaehtoistoiminnan eettisiä periaatteita ja ovat vaitiolovelvollisia.

Miten käytännössä?

Perheen ja perhekummin suhteen lähtökohtana on vapaaehtoinen ja tasavertainen kumppanuus.

Perhe ja perhekummi sopivat yhdessä MLL:n ohjaajan kanssa suhteen kestosta (yleensä yksi vuosi) ja tavoitteista. Tavoitteet lähtevät aina perheen tarpeista. Perhekummia tavataan 2-3 kertaa kuukaudessa, muutaman tunnin ajan.

Tuki on perheelle maksutonta.

Voiko perheeni saada perhekummin?

Perhekummin voi saada, jos koet perheesi arjen haastavana ja toivot tukea. Lähtökohtana perhekummin saamisella on aina oma kokemus tuen tarpeesta.

Perhekummi voi olla avuksi esimerkiksi kun

• sukulaiset tai ystävät asuvat kaukana
  • kaipaat vahvistusta vanhemmuuteen (esim. nuoret vanhemmat)
  • odotat lasta tai sinulle on vastasyntynyt vauva