Materiaalipankki

Tältä sivulta löydät erilaisia koottuja materiaaleja, tietopaketteja sekä esimerkiksi podcasteja kuunneltavaksi.

Videoita perheille

Piirin Youtube-kanavalle on koostettu soittolistoja, joista löydät monenlaista sisältöä, varsinkin pienten lasten kanssa katsottavaksi. Videoilta saat myös vinkkejä liikuntaan ja ruuanlaittoon yhdessä perheen kanssa.

Vinkkejä ulkoiluun

Nappaa näistä oppaista vinkit Varsinais-Suomen parhaista leikkipuistosta, ulkoilureiteistä, skeittirampeista yms. Osaa oppaista päivitetään edelleen, eli ne täydentyvät ajan myötä!  

Oppaita

Podcastit

“Uskalla kuunnella” on Mannerheimin Lastensuojeluliiton podcast vanhemmuuden kipupisteisiin.

MLL V-S piirin VOIMAhuuli-podcastissa on vahvaa puhetta arjesta ja vanhemmuudesta. Mukana mielenkiintoisia vieraita ja laajasti erilaisia aiheita.

Muuta materiaalia

Leikkipankki on MLL:n ylläpitämä verkkosivu, josta löytyy yli tuhat erilaista leikkiä, peliä ja ajanvietettä. Voit selata leikkejä esimerkiksi osallistujien iän, käytettävissä olevan tilan tai leikin keston mukaan.

MLL:n blogissa julkaistaan monenlaisia tekstejä liittyen lasten, nuorten ja lapsiperheiden asioihin. Käy esimerkiksi tutustumassa Anna Puusniekan "Ei enää aamukaaosta meille, kiitos" -kirjoitukseen.

Suojellaan Lapsia ry on kääntänyt Isot tunteet tulevat ja menevät- lastenkirjan jopa 16 eri kielelle. Käännöksia on suomen ja ruotsin lisäksi muun muassa englanniksi ja ukrainaksi.

Suojellaan Lapsia ry ja Fun Academy kehittivät 4-9-vuotiaille lapsille tehtävävihkosen Ukrainan sodan aiheuttamien huolien ja pelkojen käsittelemiseksi sekä turvallisuuden tunteen palauttamiseksi.