MLL:n palvelut: 12–18 v

Tältä sivulta löydät MLL:n palvelut nuorille ja nuorten perheille.

Nuorille

MLL:n Nuortennetti  tarjoaa nuorille itselleen tukea, tietoa, tekemistä ja mahdollisuuden saada keskusteluapua.

Lasten ja nuorten puhelin ja -chat tarjoaa keskusteluapua. Puhelut ovat nimettömiä ja täysin ilmaisia, eivätkä näy esim. puhelinlaskullasi. Yhteyttä voi siis ottaa arkaluontoisistakin asioista, ja juttelemaan pääsee aikuisen kanssa, jolla on aikaa kuunnella.

MLL:n tukioppilastoimintaa on todella monessa Varsinais-Suomen koulussa. MLL:n kouluttamat tukarit neuvovat uusia oppilaita, järjestävät tapahtumia, pitävät oppitunteja ja huolehtivat siitä, ettei kukaan jäisi koulussa yksin.

Lisäksi paikallisyhdistykset järjestävät esimerkiksi Varissuon Variksenpesässä sekä Raision Satelliitissa nuorille omia kerhoja ja nuokkareita.

Vanhemmille

Verkossa

MLL:n Nuorisoneuvola tarjoaa nuorten vanhemmille neuvoja muun muassa haastaviin tilanteisiin, sekä tietoa nuorten kehitysvaiheista. 

Kohtaamispaikoissa

MLL:n Varsinais-Suomen piirin ja paikallisyhdistysten avoimet kohtaamispaikat tarjoavat perheille muun muassa:

  • Vanhempainryhmiä
  • Tapahtumia
  • Iltakahviloita
  • Kerhoja

Hybridinä

Monia tapahtumia ja ryhmiä järjestetään myös hybridinä, mikä mahdollistaa osallistumisen kauempaa tai esimerkiksi kipeän lapsen kanssa:

  • Perhekahvila kerran kuussa
  • Tapahtumia
  • Vanhempainillat

Sosiaalinen media ja ryhmät

Turun Seudun Mamit on aktiivinen äideille suunnattu digitaalinen kohtaamispaikka ja vertaistukiryhmä, joka toimii Facebookissa. TSM:n alla toimii myös pienempiä vertaistuen ryhmiä.

Erityislasten ja -nuorten vanhemmat ja läheiset on Varsinais-Suomen alueella asuville tarkoitettu vertaistuen ryhmä, joka toimii Facebookissa.

Lisäksi vuoden 2022 aikana on tulossa myös Turun Seudun Isät -ryhmä! Tiedotamme tästä myöhemmin lisää.

Tuki

Kaveritukihenkilö lapselle: Perheiden on mahdollista hakea lapselle MLL:n kaveritukihenkilöä esimerkiksi yksinäisyyden tai muiden arjen haasteiden takia. Kaveria voi hakea 617-vuotiaalle.

Perhekummi: Lapsiperheet voivat hakea itselleen MLL:n perhekummia, jonka kanssa keskustella ja jakaa arjen hetkiä.

Kotipalvelu lapsiperheille: MLL V-S piirin Perhepalvelut Oy tuottaa lapsiperheille muun muassa kunnan palvelusetelillä ostettavaa lapsiperheiden kotipalvelua.
MLL:n lastenhoitajat: MLL:n kouluttamia hoitajia voi tilata tilapäiseen lastenhoitotarpeeseen, esimerkiksi työ- tai opiskelukiireiden takia. Yli 16-vuotiaat lapsirakkaat ja vastuuntuntoiset nuoret voivat myös kouluttautua mukaan lastenhoitajiksi.