Riippumatta kielitaidosta ja / tai iästä, kaikki Suomessa asuvat voivat osallistua MLL:n toimintoihin, tehtäviin, koulutuksiin tms. Voimme yhdessä miettiä sopivaa toimintaa kielitaidon ja / tai iän mukaisesti.

Mikä MLL on?

What is MLL and what we do?

English          ру́сский          eesti

كوردي               عربية                 فارسی

soomaaliya   tiếng Việt       ภาษาไทย

中国话            polski             español

bosanski        Deutsche      română

Türkçe            srpski             français

shqip              selkokieli       svenska

Erikieliset perhekahvilamainokset

Selkokieli      Englanti        Venäjä

Eesti              Kurdi              Arabia

Albania         Somali           Persia

Vietnam        Thai                Kiina

Puola             Espanja        Bosnia

Saksa            Romania      Turkki

Serbia            Ranska

MLL:n Varsinais-Suomen monikulttuurinen lapsi- ja perhetoimintahanke kannustaa vanhempia kasvattamaan lapsista suvaitsevaisia. Hanke toteutti vinkeistä videon sekä jaettavan esitteen viestin perille saamikseksi.

Aineistoa saa jakaa, tykätä ja vinkata sosiaalisesssa mediassa!

Youtube-video

Esite A5 (pdf)

Monikulttuurinen toiminta

 

Monikulttuurinen lapsi- ja perhetoimintahanke on saanut jatkoa vuosille 2017-2018.

Monikulttuurinen lapsi- ja perhetoimintahanke (2014-16 ja 2017-18) keskittyy vuonna 2018 erityisesti osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen vapaaehtoistyössä. Tämä tarkoittaa sitä, että yhdistyksen koulutuksista ja vapaaehtoistyöstä kertyvä osaaminen huomioidaan entistä paremmin. Koulutuksista ja vapaaehtoistyöstä saa todistuksen sekä pian myös osaamismerkkejä. Osaamismerkkejä voi hyödyntää esimerkiksi opinnoissa ja työnhaussa. Osaamisen tunnistamisen työväline on MLL:n Olet tärkeä.fi -sivuilla kaikkien vapaaehtoisten ja työntekijöiden yhteisessä käytössä.

Lisäksi hanke tukee ja edistää kaikissa toiminnoissaan monikulttuurista työotetta ja levittää monikulttuuristen toimintatapojen juurtumista Varsinais-Suomessa. Hanke kehittää eritaustaisille perheille yhteistä tekemistä ja vertaistukea. Hanke toimii yhteistyössä kaupungin ja alueen maahanmuuttajajärjestöjen kanssa. Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Mannerheimin Lastensuojeluliiton keskusjärjestön lisäksi Sondip ry, Yhdessä-Yhdistys ry, SPR Varsinais-Suomen piiri ja Opintokeskus Sivis.

Lisää tietoa – ota yhteyttä hankekoordinaattoriin!

Hatice Kütük                                             Outi Ollila
044 751 2702, hatice.kutuk(a)mll.fi      044 751 3177, outi.ollila(a)mll.fi


 

Ryhmätoiminnnot

 • KeskusteluryhmäSuomen kielen 100 salaisuutta, puhekieltä kahvikupin ääressä, Perhetalo Heidekenillä  lauantaisin klo 14. Kesätauko 7.7.-4.8.2018

 • Kielikahvila TuMu:ssa voi harjoitella puhumista rennossa seurassa, tavata uusia ihmisiä ja keskustella eri aiheista kahvikupin ääressä, kuulla vinkit asioiden hoitamiseen ja kertoa omia kokemuksia, Kaarinan pääkirjastossa tiistaisin klo 17-18. Kevään viimeinen kerta on 29.5., syksyn aikataulu täsmentyy myöhemmin.

  Äitien verkosto keskustelee kahvikupin ääressä Perhetalo Heidekenillä. Huhtikuun alusta lähtien ryhmä toimii eri päivinä kutsuttaessa. Jos tahdot mukaan ota yhteyttä hankkeeseen (etunimi.sukunimi@mll.fi)

 • Kansainvälinen isien ryhmä kokoontuu kokkailemaan ja keskustelemaan joka toinen perjantai (parilliset viikot) klo 18-20 Perhetalo Heidekenin Marakatissa (1.kerros) Kesätauko 1.6.-24.8.2018
   
 • Englannin kielen keskusteluryhmä Perhetalo Heidekenillä, lauantaisin klo 10-12, toinen kerros

 


Koulutukset syksyllä 2018

 

Lastenhoito Suomessa -kurssi

Selkokielinen Lastenhoito Suomessa -kurssi järjestetään syyskaudella 2018 seuraavasti

 • Turussa: Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3, toinen kerros. ti 11.9., ke 12.9. ja pe 14.9. klo 17-20 sekä la 15.9. klo 10-16

 

 • Uudessakaupungissa: Perhekeskus Ipana-messi, Rantakatu 15, 23500 Uusikaupunki. ti 9.10. klo 10-13, ma 15.10. klo 10-13, la 20.10. klo 10-15 ja ti 23.10 klo 10-13

 

 • Salossa: Salon SYTY ry, Helsingintie 6,  24100 Salo. La 13.10. klo 10-15, to 18.10. klo 15-18, pe 19.10. klo 13-16 ja ke 24.10. klo 10-13

 


Perhekahvilaohjaajan koulutus

Mikäli kiinnostuit, kysy asiasta koordinaattoreilta

 


Perhekahvilat

Perhekahvilat ovat avoimia tapaamispaikkoja kaikille lapsiperheille sisältäen niin rentoa yhdessäoloa ja kuin ohjattua toimintaa. Perhekahvilassa vanhemmat voivat tavata toisiaan ja jakaa kokemuksiaan ja kuulumisia. Samalla lapsille löytyy mukavaa tekemistä ja kavereita. Kehitämme perhekahviloiden viestintää sekä sisältöjä niin, että se tavoittaisi myös vieraskieliset perheet paremmin.

Lausteen perhekahvila

toimii Lausteen Lähiötuvassa, ma klo 10-12. Osoitteessa Kirjurinkatu 3, Turku.

Jyrkkälän perhekahvila

toimii Folkken Olkkarissa, ti klo 9.00-12.00, osoitteessa Jyrkkälänkatu 4 F, 20210 Turku. Tilassa järjestetään myös äiti-lapsi -ryhmä torstaisin klo 17-19.

Kaikki Turun alueen ja Varsinais-Suomen perhekahvilat löydät täältä!

 


Voit myös saada erikielisiä lastenhoitajia?

MLL:n lastenhoitopalvelu välittää tilapäistä ja lyhytaikaista lastenhoitoapua perheille. Hoitajina toimivat MLL:n kouluttamat ja haastattelun kautta tehtävään valitut vähintään 16 vuotta täyttäneet henkilöt.


Lastenhoitovälitys on avoinna arkisin klo 8–11, p. 02 235 4720. Voit rekisteröityä ja tehdä tilauksen myös netin kautta: http://lastenhoito.mll.fi


Hoitajan tuntipalkka on 8,20 €/tunti (puolen tunnin tarkkuudella) ja pyhäpäivinä 16,40 €/tunti. Välitämme hoitajia niiden kuntien alueille, jotka avustavat MLL:n Varsinais-Suomen piirin lastenhoitotoimintaa. Nämä kunnat ovat: Kaarina, Laitila, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Parainen, Raisio, Rusko, Salo, Turku ja Uusikaupunki. Lisätietoja täällä.

 


Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminta

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri järjestää Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaa, jonka tavoitteena on edistää maahanmuuttajaäitien kotoutumista ja kielenoppimista. Ystäväksi äidille -toiminnassa etsitään suomea puhuvia naisia ystäviksi maahanmuuttajaäideille.

Lue lisää täältä.