Kaikki Suomessa asuvat riippumatta taustasta, kielitaidosta, iästä yms. voivat osallistua MLL:n toimintoihin, tehtäviin, koulutuksiin tms. TERVETULOA MUKAAN!

Mikä MLL on?

What is MLL and what we do?

English          ру́сский          eesti

كوردي               عربية                 فارسی

soomaaliya   tiếng Việt       ภาษาไทย

中国话            polski             español

bosanski        Deutsche      română

Türkçe            srpski             français

shqip              selkokieli       svenska

Erikieliset perhekahvilamainokset

Selkokieli     Englanti         Venäjä

Eesti             Kurdi              Arabia

Albania         Somali           Persia

Vietnam        Thai                Kiina

Puola            Espanja       Bosnia

Saksa           Romania      Turkki

Serbia            Ranska

MLL:n Varsinais-Suomen monikulttuurinen lapsi- ja perhetoimintahanke kannustaa vanhempia kasvattamaan lapsista suvaitsevaisia. Hanke toteutti vinkeistä videon sekä jaettavan esitteen viestin perille saamikseksi.

Aineistoa saa jakaa, tykätä ja vinkata sosiaalisesssa mediassa!

Youtube-video

Esite A5 (pdf)

Monikulttuurinen toiminta

Monikulttuurinen lapsi- ja perhetoimintahanke on saanut jatkoa vuosille 2017-2018.

Monikulttuurinen lapsi- ja perhetoimintahanke (2014-16 ja 2017-18) keskittyy vuonna 2018 erityisesti vapaaehtoistyössä esiin tulevan ja vahvistuvan osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen.

Tämä tarkoittaa sitä, että yhdistyksen koulutuksissa ja vapaaehtoistyössä kertyvä osaaminen tuodaan esiin ja huomioidaan entistä paremmin. Koulutuksista ja vapaaehtoistyöstä saa todistuksen sekä pian myös digitaalisia osaamismerkkejä. Osaamismerkkejä voi hyödyntää esimerkiksi opinnoissa ja työnhaussa. Osaamismerkit on suunniteltu niin, että ne vastaavat oppilaitoksissa käytettyjä opintopisteitä.

Osaamisen tunnistamisen työväline on MLL:n Olettärkeä.fi -sivuilla kaikkien vapaaehtoisten ja työntekijöiden yhteisessä käytössä. Voit luoda Olettärkeä.fi -sivustolla oman tilin. Näin pääset käyttämään sähköistä todistustoimintoa, jossa vapaaehtoistehtävissä vahvistuvaa osaamista on sanoitettu valmiiksi. Oman tilin kautta voit tilata myös osaamismerkkejä.

Lisäksi hanke tukee ja edistää kaikissa toiminnoissaan monikulttuurista työotetta ja levittää monikulttuuristen toimintatapojen juurtumista Varsinais-Suomessa. Hanke kehittää eritaustaisille perheille yhteistä tekemistä ja vertaistukea. Hanke toimii yhteistyössä kaupungin ja alueen maahanmuuttajajärjestöjen kanssa. Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Mannerheimin Lastensuojeluliiton keskusjärjestön lisäksi Sondip ry, Yhdessä-yhdistys ry, SPR Varsinais-Suomen piiri ja Opintokeskus Sivis.

Lisää tietoa – ota yhteyttä hankekoordinaattoriin!

Hatice Kütük                                             Outi Ollila
044 751 2702, hatice.kutuk(a)mll.fi      044 751 3177, outi.ollila(a)mll.fiTulevaisuus NYT - Puheenvuoroja monikulttuurisuudesta

Asiantuntijaseminaari Valtion virastotalolla 16.11.2018 klo 9-14. Ilmoittautuminen esitteen linkistä.

 


Lastenhoito Suomessa -koulutukset syksyllä 2018

Selkokielinen Lastenhoito Suomessa -kurssi järjestetään syyskaudella 2018 seuraavasti, lisää tietoa löytyy kaupunkikohtaisista alla olevista linkeistä. Tervetuloa mukaan!

 • Turussa: Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3, toinen kerros. ti 11.9., ke 12.9. ja pe 14.9. klo 17-20 sekä la 15.9. klo 10-16

 

 • Uudessakaupungissa:Perhekeskus Ipana-messi, Rantakatu 15, 23500 Uusikaupunki. ti 9.10. klo 10-13, ma 15.10. klo 10-13, la 20.10. klo 10-15 ja ti 23.10 klo 10-13

 

 • Salon koulutus on peruuntunut.

  •  

Ryhmätoiminnnot

 • KeskusteluryhmäSuomen kielen 100 salaisuutta, puhekieltä kahvikupin ääressä, Perhetalo Heidekenin Marakatissa  lauantaisin klo 15 alkaen. Kerhon ohjaajana toimii Olga Petäys

 • Suomen kielen keskustelukerho jatkaa toimintaansa 4.9 alkaen tiistaisin klo 18-19 Kaarina-talon kirjaston 2. kerroksessa. Kerhon vetäjänä toimii Oxana Tarasyuk. Ttoiminnassa mukana ovat Kaarinan kirjasto ja SPR.

 • Kansainvälinen isien ryhmä kokoontuu kokkailemaan ja keskustelemaan joka toinen perjantai (parittomat viikot) klo 18-20 Perhetalo Heidekenin Marakatissa (1.kerros) alkaen 31.8.2018
   
 • Miesliesi -kurssi on tarkoitettu 8-12 vuotiaille pojille ja heidän isilleen tai miespuolisille läheisilleen.
  Ryhmä kokoontuu kolme kertaa valmistamaan ruokaa yhdessä Marttojen kotitalousasiantuntijan kanssa.

 


Perhekahvilaohjaajan koulutus

Mikäli kiinnostuit, kysy asiasta koordinaattoreilta

 


Perhekahvilat

Perhekahvilat ovat avoimia tapaamispaikkoja kaikille lapsiperheille sisältäen niin rentoa yhdessäoloa ja kuin ohjattua toimintaa. Perhekahvilassa vanhemmat voivat tavata toisiaan ja jakaa kokemuksiaan ja kuulumisia. Samalla lapsille löytyy mukavaa tekemistä ja kavereita. Kehitämme perhekahviloiden viestintää sekä sisältöjä niin, että se tavoittaisi myös vieraskieliset perheet paremmin.

Lausteen perhekahvila

toimii Lausteen Lähiötuvassa tiistaisin klo 10-12. Osoitteessa Kirjurinkatu 3, Turku.

Jyrkkälän perhekahvila

toimii Folkken Olkkarissa, ti klo 9.00-12.00, osoitteessa Jyrkkälänkatu 4 F, 20210 Turku. Tilassa järjestetään myös äiti-lapsi -ryhmä torstaisin klo 17-19.

Kaikki Turun alueen ja Varsinais-Suomen perhekahvilat löydät täältä!

 


Voit myös saada erikielisiä lastenhoitajia?

MLL:n lastenhoitopalvelu välittää tilapäistä ja lyhytaikaista lastenhoitoapua perheille. Hoitajina toimivat MLL:n kouluttamat ja haastattelun kautta tehtävään valitut vähintään 16 vuotta täyttäneet henkilöt.


Lastenhoitovälitys on avoinna arkisin klo 8–11, p. 02 235 4720. Voit rekisteröityä ja tehdä tilauksen myös netin kautta: http://lastenhoito.mll.fi


Hoitajan tuntipalkka on 8,20 €/tunti (puolen tunnin tarkkuudella) ja pyhäpäivinä 16,40 €/tunti. Välitämme hoitajia niiden kuntien alueille, jotka avustavat MLL:n Varsinais-Suomen piirin lastenhoitotoimintaa. Nämä kunnat ovat: Kaarina, Laitila, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Parainen, Raisio, Rusko, Salo, Turku ja Uusikaupunki. Lisätietoja täällä.

 


Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminta

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri järjestää Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaa, jonka tavoitteena on edistää maahanmuuttajaäitien kotoutumista ja kielenoppimista. Ystäväksi äidille -toiminnassa etsitään suomea puhuvia naisia ystäviksi maahanmuuttajaäideille.

Lue lisää täältä.