Kaikki Suomessa asuvat riippumatta taustasta, kielitaidosta, iästä yms. voivat osallistua MLL:n toimintoihin, tehtäviin, koulutuksiin tms. TERVETULOA MUKAAN!

Mikä MLL on?

What is MLL and what we do?

English          ру́сский          eesti

كوردي               عربية                 فارسی

soomaaliya   tiếng Việt       ภาษาไทย

中国话            polski             español

bosanski        Deutsche      română

Türkçe            srpski             français

shqip              selkokieli       svenska

Erikieliset perhekahvilamainokset

Selkokieli     Englanti         Venäjä

Eesti             Kurdi              Arabia

Albania         Somali           Persia

Vietnam        Thai                Kiina

Puola            Espanja       Bosnia

Saksa           Romania      Turkki

Serbia            Ranska

MLL:n Varsinais-Suomen monikulttuurinen lapsi- ja perhetoimintahanke kannustaa vanhempia kasvattamaan lapsista suvaitsevaisia. Hanke toteutti vinkeistä videon sekä jaettavan esitteen viestin perille saamikseksi.

Aineistoa saa jakaa, tykätä ja vinkata sosiaalisesssa mediassa!

Youtube-video

Esite A5 (pdf)

Monikulttuurinen toiminta

Tulevaisuus NYT - Puheenvuoroja monikulttuurisuudesta

Asiantuntijaseminaari pidettiin Valtion virastotalolla 16.11.2018 klo 9-14. Voit tutustua esitteeseen linkistä.

Seminaarimateriaali:

Siirtolaisuusinstituutti Johanna Leinonen

Etnisten suhteiden neuvottelukunta ETNO Peter Kariuki

Tulevaisuuden tutkimuskeskus Sari Miettinen

Tutkimus hankkeen vaikutuksista Maiju Pitkänen

Yleistä MLL monikulttuurisesta hankkeesta Katja Rippstein

Digitaaliset osaamismerkit Enni LIndberg

 


Parempi arki lasten kanssa - työntekijän opas maahanmuuttajavanhempien mentalisaatiokyvyn vahvistamisen tueksi

Hülya Tokgöz ja Mari Liukkunen, 2018

Opas

Kortit


 

Ryhmätoiminnnot

  • KeskusteluryhmäSuomen kielen 100 salaisuutta, puhekieltä kahvikupin ääressä, Perhetalo Heidekenin Marakatissa (1.kerros)  lauantaisin klo 15 alkaen. Kerhon ohjaajana toimii Olga Petäys

  • Suomen kielen keskustelukerho jatkaa toimintaansa tiistaisin klo 18-19 Kaarina-talon kirjaston 2. kerroksessa. Kerhon vetäjänä toimii Oxana Tarasyuk. Toiminnassa mukana ovat Kaarinan kirjasto ja SPR.

  • Kansainvälinen isien ryhmä kokoontuu kokkailemaan ja keskustelemaan joka toinen perjantai (parilliset viikot) klo 18-20 Perhetalo Heidekenin Marakatissa (1.kerros).

Perhekahvilaohjaajan koulutus

Mikäli kiinnostuit, kysy asiasta koordinaattoreilta

 


Perhekahvilat

Perhekahvilat ovat avoimia tapaamispaikkoja kaikille lapsiperheille sisältäen niin rentoa yhdessäoloa ja kuin ohjattua toimintaa. Perhekahvilassa vanhemmat voivat tavata toisiaan ja jakaa kokemuksiaan ja kuulumisia. Samalla lapsille löytyy mukavaa tekemistä ja kavereita. Kehitämme perhekahviloiden viestintää sekä sisältöjä niin, että se tavoittaisi myös vieraskieliset perheet paremmin.

Lausteen perhekahvila

toimii Lausteen Lähiötuvassa tiistaisin klo 10-12. Osoitteessa Kirjurinkatu 3, Turku.

Jyrkkälän perhekahvila

toimii Folkken Olkkarissa, ti klo 9.00-12.00, osoitteessa Jyrkkälänkatu 4 F, 20210 Turku. Tilassa järjestetään myös äiti-lapsi -ryhmä torstaisin klo 17-19.

Kaikki Turun alueen ja Varsinais-Suomen perhekahvilat löydät täältä!

 


Voit myös saada erikielisiä lastenhoitajia?

MLL:n lastenhoitopalvelu välittää tilapäistä ja lyhytaikaista lastenhoitoapua perheille. Hoitajina toimivat MLL:n kouluttamat ja haastattelun kautta tehtävään valitut vähintään 16 vuotta täyttäneet henkilöt.


Lastenhoitovälitys on avoinna arkisin klo 8–11, p. 02 235 4720. Voit rekisteröityä ja tehdä tilauksen myös netin kautta: http://lastenhoito.mll.fi


Hoitajan tuntipalkka on 8,20 €/tunti (puolen tunnin tarkkuudella) ja pyhäpäivinä 16,40 €/tunti. Välitämme hoitajia niiden kuntien alueille, jotka avustavat MLL:n Varsinais-Suomen piirin lastenhoitotoimintaa. Nämä kunnat ovat: Kaarina, Laitila, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Parainen, Raisio, Rusko, Salo, Turku ja Uusikaupunki. Lisätietoja täällä.


Monikulttuurinen lapsi- ja perhetoimintahanke 2017-2018
 

Monikulttuurinen lapsi- ja perhetoimintahanke (2014-16 ja 2017-18) lähti ajatuksesta, että MLL on aidosti monikulttuurinen, kaikkien lasten ja perheiden järjestö. Maahanmuuttajataustaisten perheiden integroitumista tuettiin ja heitä innostettiin tulemaan mukaan toimintaan - sekä osallistujina että vapaaehtoistoimijoina. Vapaaehtoistoiminnassa heräsi tarve toiminnassa ilmenevän osaamisen esiin tuomiseen. Vuosina 2017- 2018 hanke alkoikin keskittyä erityisesti vapaaehtoisten osaamisen sanoittamiseen, osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen. Tätä varten luotiin työkalu - Olettärkeä.fi -sivusto.

Osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen työväline on MLL:n Olettärkeä.fi -sivuilla kaikkien vapaaehtoisten ja työntekijöiden yhteisessä käytössä. Olettärkeä.fi -sivustolla voit luoda oman tilin. Näin pääset käyttämään sähköistä todistustoimintoa, jossa vapaaehtoistehtävissä vahvistuvaa osaamista on sanoitettu valmiiksi. Oman tilin kautta voit tilata myös osaamismerkkejä.

Todistuksen ja /tai osaamismerkin saa yhdistyksen järjestämistä koulutuksista ja vapaaehtoistyöstä. Osaamismerkkejä voi hyödyntää esimerkiksi opinnoissa ja työnhaussa. Osaamismerkit on suunniteltu niin, että ne vastaavat oppilaitoksissa käytettyä opintopistejärjestelmää.
 

Lisäksi hanke tukee ja edistää edelleen kaikissa toiminnoissaan monikulttuurista työotetta ja levittää monikulttuuristen toimintatapojen juurtumista Varsinais-Suomessa. Hanke kehittää eritaustaisille perheille yhteistä tekemistä ja vertaistukea. Hanke toimii yhteistyössä kaupungin ja alueen maahanmuuttajajärjestöjen kanssa. Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Mannerheimin Lastensuojeluliiton keskusjärjestön lisäksi Sondip ry, Yhdessä-yhdistys ry, SPR Varsinais-Suomen piiri ja Opintokeskus Sivis.

Lisää tietoa – ota yhteyttä hankekoordinaattoriin!

Hatice Kütük                                             Outi Ollila
044 751 2702, hatice.kutuk(a)mll.fi      044 751 3177, outi.ollila(a)mll.fi


Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminta

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri järjestää Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toimintaa, jonka tavoitteena on edistää maahanmuuttajaäitien kotoutumista ja kielenoppimista. Ystäväksi äidille -toiminnassa etsitään suomea puhuvia naisia ystäviksi maahanmuuttajaäideille.

Lue lisää täältä.