Tutustu MLL:n hoitajiin

Ketkä MLL:llä lapsia hoitavat? Millaista on olla MLL:n hoitaja? 

Meillä on huippuhyvä joukko osaavia hoitajia ja Keitä me olemme -kampanjan avulla haluamme esitellä heitä ja samalla tuoda toimintaamme tutuksi perheille. Alta löydät aina muutaman viikon välein uuden esittelyn.

Sini

Moikka! Nimeni on Sini ja olen ollut MLL:n lastenhoitotoiminnassa mukana noin kuusi vuotta.  Olen tehnyt lastenhoitotöitä opiskelujen ohessa ja lasten kanssa oleminen on tuonut mukavaa piristystä opiskelija-arkeen.

Miten sinusta tuli MLL:n hoitaja?
Olin aikaisemmin hoitanut tuttujeni lapsia ja lastenhoito oli mielestäni mukavaa ja siitä sain innostuksen lähteä mukaan toimintaan. 

Millaista on olla MLL:n hoitaja?
MLL:n hoitajana oleminen on antoisaa ja todella monipuolista, kun pääsee tutustumaan useisiin lapsiin ja perheisiin. Minulla on muutama tutuksi tullut perhe, joissa olen käynyt vuosia ja on mukava kuulla, että lapset ovat odottaneet tuloani.  Kun saa auttaa vanhempia, tulee sellainen olo että tekee tärkeää työtä. Hoitopäivät toteutetaan vanhempien toiveiden mukaan ja useimmiten olen ollut lasten kanssa sekä ulkona että sisällä ja olemme yhdessä keksineet mielekästä tekemistä. 

Mikä lastenhoitotyössä on mielestäsi tärkeintä?
Tärkeintä on vanhempien ja lasten toiveiden huomioiminen, turvallisuus, lasten viihtyminen ja oma joustavuus sekä sopeutuminen monenlaisiin toimintatapoihin. 

Terveiseni MLL:n hoitajaksi haluaville:
Todella matalalla kynnyksellä kannattaa lähteä mukaan! Aiempaa kokemusta ei tarvita ja lastenhoitokurssilla pidetään huoli, että kaikki tärkeimmät asiat oppii. Lastenhoidon asiat oppii nopeasti ja parhaan kokemuksen saa hoitotyötä tekemällä. Vaikka töitä tehdäänkin itsenäisesti niin asioiden kanssa ei koskaan ole tarvinnut olla yksin vaan MLL:n ihana henkilökunta auttaa varmuudella sekä hyvissä että haastavissa asioissa! Parasta on, kun työajat saa päättää omiin aikatauluihin sopiviksi. 

Terveiseni perheille:
Kaikki me MLL:n hoitajat olemme käyneet lastenhoitokurssin ja haastattelussa, joten MLL:n kautta voi turvallisin mielin tilata lastenhoitajan. Hoitajavälitys auttaa mieltä askarruttavissa asioissa ja hoitajan kanssa voi sopia vaikka yhden tutustumiskäynnin, jos tuntuu vaikealta jättää lapsi vieraan ihmisen hoitoon. Yhdessä hoitajan ja lasten kanssa voitte räätälöidä hoitopäivät toiveidenne mukaisiksi. 

Anette

Hei! Olen Anette, 18-vuotias ja valmistumassa pian lukiosta. Olen ollut aina pienestä pitäen kiinnostunut huolehtimaan muista. Olen luonteeltani iloinen, auttavainen, kiltti, ystävällinen ja toimeen tuleva erilaisten ihmisten kanssa. Vapaa-ajalla hoidan myös omaa pikkusiskoani, joka on 2-vuotias. Tässä lukion aikana minulle vielä varmistui se, että olen kiinnostunut erityisesti hoitamaan lapsia. Tulevaisuudessakin olen hakenut jatko-opintoihin lastenohjaaja koulutukseen. Haaveina olisi olla joko lastenohjaaja tai lastentarhaopettaja.

Miten sinusta tuli MLL:n hoitaja?
Minusta tuli MLL:n hoitaja niin, että äitini huomasi sähköpostin, joka hänelle oli tullut. Siinä oli lastenhoitokurssi. Tämän jälkeen kiinnostukseni heräsi ja ajattelin, että haluan ehdottomasti mennä tähän kurssille ja sitä kautta päästä hoitamaan lapsia. Niin sitten menin ja tässä nyt ollaan.

Millaista on olla MLL:n hoitaja?
Minun mielestäni tämä on tosi hienoa toimia MLL:n hoitajana. Olen oppinut tästä paljon. Olen tavannut erilaisia perheitä, erilaisia lapsia ja olen myös saanut paljon kokemusta eri ikäisistä lapsista. Tykkään ehdottomasti tästä työstä.

Mikä lastenhoitotyössä on mielestäsi tärkeintä?
Mielestäni lastenhoitotyössä tärkeintä on se, että kohtaa lapsen omana yksilönä ja ennen kaikkea lapsena. Myös lastenhoitotyössä on tärkeää muistaa lapsen oma kasvu ja kehitys ja sen mukaan keksiä lapsen kanssa esimerkiksi leikkejä. Mielestäni leikki on tärkeä osa esimerkiksi hoitokeikkaa, koska sitä kautta lapselle tulee turvallinen olo ja hän saa tutustua hoitajaan. Myös pitää muistaa kuunnella, mitä lapsi haluaa tehdä. Myös se, että hoitaja on läsnä koko sen ajan, minkä hoitaa lasta.

Terveiseni MLL:n hoitajaksi haluaville:
Suosittelen ehdottomasti ryhtymään. On tosi kivaa työtä esimerkiksi opiskelujen ohella. Ei tarvitse työskennellä joka päivä ja voi itse vaikuttaa siihen, kuinka paljon töitä ottaa vastaan. Rohkeasti vaan mukaan toimintaan. Ei tarvitse edes olla niin paljon kokemustakaan. Kurssilla oppii paljon ja aidosti hoitaessa lasta! 😊

Terveiseni perheille:
Hei perheet! Olemme luotettavia ja mukavia hoitajia. Meitä on helppo tilata rekisteröitymällä MLL:n tilauspalveluun. Meidät on myös perehdytetty MLL:n kautta. Olemme hyvä apu arkeen.

Aada

Hei! Olen Aada. Olen ensimmäisen vuoden lähihoitajaopiskelija. Harrastan urheilua sekä pidän kerhoa lapsille. 

Miten sinusta tuli MLL:n hoitaja?
Äiti kertoi olleensa nuorena MLL:n lastenhoitajana. Hän suositteli minulle tätä toimintaa ja kiinnostuin heti.

Millaista on olla MLL:n hoitaja?
Hoitajana ollessa on helppo laittaa tarkkaan sopivat ajat milloin haluaa tehdä tätä työtä. Hoitajana tulee uusia ja mieleenpainuvia kokemuksia. Lapsilta voi aina oppia uutta. Lapset ovat ihanan avoimia ja heidän kanssaan on helppo tulla toimeen. 

Mikä lastenhoitotyössä on mielestäsi tärkeintä?
Mielestäni tärkeintä lastenhoitotyössä on läsnäolo lapsien kanssa. Heidän kanssa leikkiminen ja muu touhuaminen. Turvallisuus on tärkeää kaikkien kannalta. Myös aito kiinnostus ja luottamus on tärkeää lapselle. 

Terveiseni MLL:n hoitajaksi haluaville:
Työ vaatii heittäytymistä sekä positiivista asennetta. Ikinä ei tarvitse jäädä minkään asian kanssa yksin. MLL:n lastenhoidosta vastaavat työntekijät ovat mukavia ja avoimia kaikille kysymyksille. Kannattaa ottaa heihin yhteyttä ja kysyä rohkeasti lastenhoitotyöstä. Ole rohkea!

Terveiseni perheille:
MLL:n lastenhoitajat ovat luotettavia ja koulutuksen käyneitä. Hoitaja on helppo tilata ja muut järjestelyt on suunniteltu hyvin. Hoitajaa voi aina pyytää etukäteen tutustumiskäynnille. Hoitajille voi laittaa viestiä tai soittaa etukäteen, joka helpottaa myös hoitajia. Hoitajat tekevät aina parhaansa teidän lasten eteen! 

Melissa

Olen Melissa, 22-vuotias vastuuntuntoinen varhaiskasvatuksen opettaja -opiskelija! Olen toiminut MLL:n lastenhoitajana vuodesta 2018 lähtien. Olen lastenhoitajana sekä Varsinais-Suomen piirissä että Hämeen piirissä Tampereella.

Miten sinusta tuli MLL:n hoitaja?
Kuulin MLL:n lastenhoitotoiminnasta opiskelun kautta ja innostuin heti. Hoitajaperehdytys oli kattava, mielenkiintoinen ja valmisti hyvin työkeikkoihin.

Millaista on olla MLL:n hoitaja?
MLL:n hoitajana olo on niin mukavaa, ettei se aina edes tunnu työltä. Työssä parasta on, että saa keskittyä vain muutamaan lapseen kerrallaan ja olla heille aidosti läsnä.

Mikä lastenhoitotyössä on mielestäsi tärkeintä?
Tärkeintä on luotettavuus. Perheen tulee voida luottaa siihen, että hoitaja pitää lapsista huolta parhaalla mahdollisella tavalla. On myös ihana huomata, miten lapset oppivat luottamaan heille uuteen aikuiseen jo ensimmäisellä hoitokerralla.

Terveiseni MLL:n hoitajaksi haluaville:
Hoitajana teet todella tärkeää työtä, sillä olet monelle perheelle korvaamaton apu! MLL:n henkilökunta auttaa ja tukee sinua työhön liittyvissä asioissa, joten mieltä askarruttavia pulmia ei tarvitse pohtia yksin.

Terveiseni perheille:
MLL:n hoitajat ovat koulutettuja, työhön valikoituja ja motivoituneita. Meitä hoitajia on monta, eikä kukaan ole samanlainen, joten teille varmasti löytyy tarpeisiinne sopiva hoitaja.

Zuhol

Olen Zuhol, asun Turussa perheeni kanssa. Ammatiltani olen ompelija.

Miten sinusta tuli MLL:n hoitaja? 
Olimme käyneet MLL:n perhekahviloissa, kun lapset olivat pieniä, siitä tuli kiinnostusta perhekahvilaohjaajaksi tulemisesta ja yhdistystyöstä. Nyt olen myös MLL:n lastenhoitaja.

Millaista on olla MLL:n hoitaja?
Saan hoitaa välillä myös vauvoja, kun ne ovat ihania ja omat jo kasvaneet.

Mikä lastenhoitotyössä on mielestäsi tärkeintä?
Olla pienten lasten kanssa vuorovaikutuksessa. On mielenkiintoista  seurata lasten kehitystä ja auttaa lapsiperheitä.

Terveiseni MLL:n hoitajaksi haluaville:  
Kannattaa hakeutua MLL:n lastenhoitajaksi, teet keikkaa, kun itselle sopii. On turvallista olla MLL:n lastenhoitajana.

Terveiseni perheille:  
Turvallista kokeilla ja paras vaihtoehto on tilata hoitaja MLL:sta. Hoitajat ovat koulutettuja ja luotettavia.

Jade

Moikka, olen Jade, 17-vuotias lukiolainen.

Olen todella sosiaalinen, tunnollinen, luotettava ja pidän valtavasti lapsista ja niiden hoitamisesta. Tykkään MLL:n lastenhoidon toiminnasta, sillä se antaa vastapainoa kouluelämään ja opettaa miten toimia erilaisten lasten kanssa. 

Toiminta antaa  ja opettaa paljon vastuuta. On kiva auttaa ja helpottaa perheitä lastenhoidossa ja yleensä lapsetkin ovat minusta tykänneet. Yritän aina keksiä jotain kivaa tekemistä heidän kanssa. 

Miten sinusta tuli MLL:n hoitaja?
Minusta tuli MLL:n hoitaja, kun kuulin MLL:n toiminnasta tuttavaperheeltä. Kävin koulutuksen viime syksynä. Sain paljon uusia tietoja ja opin paljon uutta lisäksi sain paljon uusia hoitajaystäviä.

Millaista on olla MLL:n hoitaja?
Mielestäni on todella vastuullista ja kivaa olla MLL:n lastenhoitaja ja tutustua uusiin mahtaviin perheisiin. Mielestäni on myös tärkeää, että vanhemmat saavat omaa-aikaa, joten lastenhoitajan merkitys on hyvin tärkeä ja vastuullinen. Siitä saa myös kivasti taskurahaa.

Terveiseni perheille ja hoitajaksi haluaville:
Kannattaa lähteä mukaan toimintaan molemmin puolin!