Avoimet kohtaamispaikat

MLL tarjoaa saavutettavia, avoimia kohtaamispaikkoja ympäri Varsinais-Suomea. Avoimet kohtaamispaikat ovat alle kouluikäisten lasten perheille suunnattuja perhekahviloita, jonne vanhemmat voivat tulla tapaamaan muita samassa elämäntilanteessa olevia äitejä ja isiä. Kahvikupin äärellä voi esimerkiksi jutella vauva-arjesta ja vanhemmuudesta tai vaikka jostain ihan muusta. Samalla lapset saavat leikkiseuraa. Myös isovanhemmat tai lapselle muut läheiset aikuiset voivat tulla perhekahvilaan lasten kanssa.

Katso lähin avoin kohtaamispaikkasi tämän linkin kautta.

Tarjolla on erilaisia avoimia kohtaamispaikkoja. Toimintaa voidaan tarjota perheille tarjota kuten Turun Marakatissa, jossa on sekä ammatillisesti että vapaaehtoisvoimin ohjattua toimintaa aamusta iltaan. Avoin kohtaamispaikka voi olla myös yksittäinen perhekahvila, jossa toteutuu saavutettavuus, vuorovaikutus ja vertaisuus. Mikäli paikallisyhdistyksen toiminta on vapaaehtoisesti ohjattua, saa vapaehtoinen tehtäväänsä ammatillisen ohjauksen MLL:n Varsinais-Suomen piirin perhekeskustoiminnan koordinaattorilta.

Toiminnan tarkoituksena on vahvistaa perheiden voimavaroja, tukea yhteisöllisyyttä sekä tarjota vertaistukea ja varhaista tukea arjen pulmiin. Se on myös paikka, jossa itse voi osallistua toiminnan järjestämiseen yhdessä muiden kanssa. Kohtaamispaikka toimii vahvassa kumppanuudessa kunnan, MLL:n paikallisyhdistyksen, MLL:n piirin ja muiden toimijoiden kanssa. Sote-uudistuksen myötä se asemoituu osaksi perheasemien toimintaa. Lue lisää.