Perheet keskiöön!

Perheet keskiöön! on STEA:n rahoittama, yli 50 järjestön yhteinen perhekeskustoiminnan kehittämis- ja koordinaatiohanke (2018–2020). Järjestöihin voit tutustua sivun alareunassa. Hankkeen päätavoitteena on kiinnittää järjestöjen tarjoama tuki ja palvelut osaksi perhekeskustoimintaa koko valtakunnan alueella. Hanketta koordinoi Lastensuojelun Keskusliitto.

Käytännössä hanke tukee hyvien käytäntöjen vaihtoa sekä järjestöjen verkostoitumista keskenään ja muiden perhekeskustoimijoiden kanssa. Perhekeskustoimijoille tarjotaan koulutusta ja konsultointia, joissa hyödynnetään järjestöjen monipuolista osaamista, tietoa ja uusia toimintamalleja. Lisäksi kehitetään erityisesti järjestölähtöisten kohtaamispaikkojen arviointia. Lue lisää.

Hankkeessa toimii kuusi osa-aikaista (50 %) järjestöagenttia kuudessa maakunnassa. Varsinais-Suomessa järjestöagenttina toimii MLL:n Varsinais-Suomen piirin järjestöpäällikkö Katja Rippstein. Rippstein koordinoi yhteistyötä Varsinais-Suomessa ja varmistaa, että järjestöt ovat mukana paikallisissa ja maakunnallisissa perhekeskusrakenteissa ja että järjestöjen osaaminen ja toiminnan sisällöt tulevat osaksi perhekeskustoimintaa.

​Ota yhteyttä
Katja Rippstein