Palvelukartta pdf-muodossa

Kouluille ja kasvattajille (pdf)

OPPAAT NEUVOLOILLE

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Mitä vauva miettii? Vanhempien mentalisaatiokyvyn vahvistaminen -opas on tarkoitettu neuvolatyöntekijöille, jotka kohtaavat odottavia perheitä. Siinä tarkastellaan äitiysneuvolatoiminalle asetettuja kansallisia tavoitteita vanhempien mentalisaatiokyvyn edistämisen näkökulmasta. Opasta on mahdollista lukea verkkojulkaisuna MLL:n kotisivuilla.

Ammattilaisille

Teemme aktiivista yhteistyötä erilaisten kumppaneiden, kuten kuntien, koulujen ja varhaiskasvatuksen kanssa. Lisäksi tarjoamme osaamistamme koulutuspalveluidemme sekä ammatillisten perhepalveluiden kautta. Tutustu tarjontaamme valikosta.

Tapahtumia

Uutisia ammattilaisille

Perheet keskiöön (2018–2020)

Perheet keskiöön! on STEA:n rahoittama, 54 järjestön yhteinen perhekeskustoiminnan kehittämis- ja koordinaatiohanke (2018–2020). Hankkeen päätavoitteena on kiinnittää järjestöjen tarjoama tuki ja palvelut osaksi perhekeskustoimintaa koko valtakunnan alueella. Hanketta koordinoi Lastensuojelun Keskusliitto.

Käytännössä hanke tukee hyvien käytäntöjen vaihtoa sekä järjestöjen verkostoitumista keskenään ja muiden perhekeskustoimijoiden kanssa. Perhekeskustoimijoille tarjotaan koulutusta ja konsultointia, joissa hyödynnetään järjestöjen monipuolista osaamista, tietoa ja uusia toimintamalleja. Lisäksi kehitetään erityisesti järjestölähtöisten kohtaamispaikkojen arviointia.

Hankkeessa toimii kuusi osa-aikaista (50 %) järjestöagenttia kuudessa maakunnassa. Varsinais-Suomessa järjestöagenttina toimii MLL:n Varsinais-Suomen piirin järjestöpäällikkö Katja Rippstein. Rippstein koordinoi yhteistyötä Varsinais-Suomessa ja varmistaa, että järjestöt ovat mukana paikallisissa ja maakunnallisissa perhekeskusrakenteissa ja että järjestöjen osaaminen ja toiminnan sisällöt tulevat osaksi perhekeskustoimintaa.

​Ota yhteyttä
Katja Rippstein