Leikkipuistot ja -paikat Varsinais-Suomessa

28.4.2022

Leikkipuistot Varsinais-Suomen alueella kutsuvat viihtymään hauskojen hetkien äärelle! Esittelemme leikkipuistot kunnittain, jolloin voit kätevästi löytää perheellenne sopivat kohteet. 

Ota siis eväät ja iloinen mieli mukaan ja koe mitä kaikkea löytyy lähiympäristöstä! Osassa puistoista löytyy myös aikuisille liikkumismahdollisuuksia ja lapsille ohjattua toimintaa. Ensiksi on esittelyssä Turun alue, muut alueet ilmestyvät tipoittain nettisivuille.

Turun Seikkailupuiston leikkipaikka. Lähde: Turkulaiset.fi

Tiesitkö, että Mynämäellä Laurin liikuntapuistossa on kesäkuussa taas avautuva lasten liikennepuisto? Ja Uudestakaupungista löytyy Pietolan "Dinopuisto", jossa on 4 erilaista dinosauruskiipeilytelinettä! Loimaalta Virttaan kylästä uudesta Nokiankaivontien leikkipuistosta löytyy muun muassa vaijeriliuku, ja lapsiystävällinen ravintola on ihan lähellä!

Huomioita turvallisuudesta leikkipuistoissa: Leikkivälineet, joihin lapsi pääsee kiipeämään ilman avustusta, ovat turvallisia. Jos lapsi nostetaan korkeisiin välineisiin, lapsen motoriset taidot eivät välttämättä riitä käyttämään välinettä turvallisesti. Huomioithan myös, että pyöräilykypärä päässä ei leikkivälineitä saa käyttää, koska kypärä saattaa juuttua leikkivälineeseen ja aiheuttaa vaaratilanteen!

Turun leikkipuistot

Turun puistoissa riittää valinnanvaraa, sillä leikkipaikkoja on kaikkiaan 150. Kannattaa ottaa seurantaan Instagram-tili @turku_leikkipuistot, siellä tiedotetaan usein ajankohtaisista aiheista Turun leikkipuistoja koskien. Kiinnostavatko aikuisten leikkipuistojumpat? Tutustu Turun kaupungin leikkipuistojumppien aikatauluihin ja paikkoihin täältä: Leikkipuistojumpat aikuisille.

Videovinkki: Katso tästä Soppaa ja sympatiaa -hankkeen Vilkkilänmäen leikkipaikka eli Muumipuisto Martissa -video: https://www.facebook.com/watch/?v=303378694727357

Raision leikkipuistot

Vehreässä Raisiossa pääset leikkimään luonnon läheisyyteen monilla mukavilla leikkipaikoilla! 

Nappaa välineet ulkopuuhailuun Raision kirjastolta! Perheille tarkoitettuja ulkoliikuntaan soveltuvia välinekasseja saa lainata Kirjastotalon Nuoli-palvelupisteeltä. Lainattavana on kolme retkireppua, kolme ulkoliikuntavälinekassia sekä kaksi frisbeegolf-laukkua kiekkoineen. Kutsu vaikka kaveriperhe mukaan pelaamaan! Lue lisää täältä.

Kaarinan leikkipuistot 

Kaarinassa on 39 leikkipuistoa, joista valita! Näissä puistoissa ei ole ohjattua leikkitoimintaa. Suurin osa leikkipuistoista on valaistu.

Salon leikkipuistot

Keskeinen Salo tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa lapsiperheille. Salon kaupungin ylläpitämien leikkipaikkojen lukumäärä on 80. Saloon voi toteuttaa esimerkiksi päiväretken!

Naantalin ja Ruskon leikkipuistot

Luonnonkauniissa Naantalissa riittää nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Naantalissa leikkipaikat on sijoitettu niin että ne liittyvät läheisesti muihin viheralueisiin. 
Ruskon leikkipaikkoja on viime vuosina uusittu ja Ruskolta löytyy kesäkautena hieno Ruskon MLL:n koordinoima liikennepuisto!

Vakka-Suomen leikkipuistot

Vakka-Suomessa pääsee leikkimään yllättävissäkin paikoissa. Mitä sanoisit esim. Uudessakaupungissa sijaitsevasta Pietolan "Dinopuistosta"? Tutustu alueen leikkipuistotarjontaan Uudessakaupungissa, Laitilassa, Pyhärannassa, Taivassalossa, Kustavissa ja Vehmaalla. 

Loimaan seudun leikkipuistot

Loimaan seudulla leikitään luonnon keskellä maalaismaisemissa. Katso missä pääsee leikkimään Aurassa, Koski Tl:ssä, Loimaalla, Marttilassa, Oripäässä ja Pöytyällä. Pienemmillä paikkakunnilla luovuus ja kotiseuturakkaus kukoistaa, sen voi nähdä esimerkiksi Virttaan kylällä, jossa lähdettiin ajamaan kylälle kunnollista leikkipuistoa, jossa tällä hetkellä varmasti viihdytään! 

Turun lähikuntien ja -kaupunkien leikkipuistot

Leikkipuistot Liedossa, Maskussa, Mynämäellä, Nousiaisissa, Paimiossa ja Sauvossa kutsuvat leikkimään. Ritvalanpuisto Liedon Ilmarisissa on juuri uusittu ja lähellä sijaitseva paikallinen grilli onkin saanut lapsiperheiltä kehuja, sillä pihalta löytyy kesällä lapsille pomppulinna. Paimiossa uudet leikkipaikat, maalaisteemainen Hanhen leikkipuisto ja metsäteemainen Eikanpolun leikkipuisto monitoimiratoineen kuulostavat huippuhauskoilta! 

Someron leikkipuistot ja Kuusjoen uuden leikkipaikan avajaiset

Somerolla leikitään vehreän viihtyisissä leikkipuistoissa. Käy tutustumassa vaikkapa Akustinpuistoon tai Leijonapuistoon Kiiruunpuiston yhteydessä. Kuusjoella juhlistetaan uusitun Leinolantien leikkipuiston avajaisia, tule mukaan juhlimaan koko perheellä!

Turunmaan saariston leikkipuistot

Turunmaan saariston Parainen ja Kemiö ovat molemmat upeita paikkoja ja varsinkin kesäaikaan suosittuja retkikohteita sekä toimivat väylänä Turun saariston rengasreitille ja ulkosaaristoon. Turunmaan saaristossa leikitäänkin merellisissä tunnelmissa! Paraisten Keskuspuisto ja Kemiön Amospuisto ovatkin mainioita syitä jo itsessään lähteä retkelle leikkimään saaristomaisemiin!