Leikkipuistot ja -paikat Varsinais-Suomessa

28.4.2022

Leikkipuistot Varsinais-Suomen alueella kutsuvat viihtymään hauskojen hetkien äärelle! Esittelemme leikkipuistot kunnittain, jolloin voit kätevästi löytää perheellenne sopivat kohteet. 

Ota siis eväät ja iloinen mieli mukaan ja koe mitä kaikkea löytyy lähiympäristöstä! Osassa puistoista löytyy myös aikuisille liikkumismahdollisuuksia ja lapsille ohjattua toimintaa. Ensiksi on esittelyssä Turun alue, muut alueet ilmestyvät tipoittain nettisivuille.

Tiesitkö, että Mynämäellä Laurin liikuntapuistossa on kesäkuussa taas avautuva lasten liikennepuisto? Ja Uudestakaupungista löytyy Pietolan "Dinopuisto", jossa on 4 erilaista dinosauruskiipeilytelinettä! Loimaalta Virttaan kylästä uudesta Nokiankaivontien leikkipuistosta löytyy muun muassa vaijeriliuku, ja lapsiystävällinen ravintola on ihan lähellä!

Huomioita turvallisuudesta leikkipuistoissa: Leikkivälineet, joihin lapsi pääsee kiipeämään ilman avustusta, ovat turvallisia. Jos lapsi nostetaan korkeisiin välineisiin, lapsen motoriset taidot eivät välttämättä riitä käyttämään välinettä turvallisesti. Huomioithan myös, että pyöräilykypärä päässä ei leikkivälineitä saa käyttää, koska kypärä saattaa juuttua leikkivälineeseen ja aiheuttaa vaaratilanteen!

Turun leikkipuistot

Turun puistoissa riittää valinnanvaraa, sillä leikkipaikkoja on kaikkiaan 150. Kannattaa ottaa seurantaan Instagram-tili @turku_leikkipuistot, siellä tiedotetaan usein ajankohtaisista aiheista Turun leikkipuistoja koskien. Kiinnostavatko aikuisten leikkipuistojumpat? Tutustu Turun kaupungin leikkipuistojumppien aikatauluihin ja paikkoihin täältä: Leikkipuistojumpat aikuisille.

Videovinkki: Katso tästä Soppaa ja sympatiaa -hankkeen Vilkkilänmäen leikkipaikka eli Muumipuisto Martissa -video: https://www.facebook.com/watch/?v=303378694727357

Raision leikkipuistot

Vehreässä Raisiossa pääset leikkimään luonnon läheisyyteen monilla mukavilla leikkipaikoilla! 

Nappaa välineet ulkopuuhailuun Raision kirjastolta! Perheille tarkoitettuja ulkoliikuntaan soveltuvia välinekasseja saa lainata Kirjastotalon Nuoli-palvelupisteeltä. Lainattavana on kolme retkireppua, kolme ulkoliikuntavälinekassia sekä kaksi frisbeegolf-laukkua kiekkoineen. Kutsu vaikka kaveriperhe mukaan pelaamaan! Lue lisää täältä.