Paljon onnea satavuotias MLL!

30.9.2020

Mannerheimin Lastensuojeluliitto täyttää sunnuntaina 4.10.2020 tasan sata vuotta! Tasasatasta on jo juhlistettu vuoden 2020 mittaan monella tapaa, eikä virallinen juhlaviikko ole poikkeus. Tälle sivulle on koottu synttäreiden ja juhlavuoden kohokohtia.

Lastenmusiikkikonsertti juhlapäivän kunniaksi

MLL:n 100-vuotissyntymäpäivää vietetään lastenmusiikin tahdissa, sillä liitto tarjoaa yhteistyössä Konserttikeskuksen kanssa koko perheen verkkokonsertin. Menevää musiikkia tarjoaa lastenmusiikkiyhtye Mirkka&Luis. Konsertti nähdään ja kuullaan Konserttikeskuksen YouTube-kanavalla sunnuntaina 4. lokakuuta kello 16 alkaen.

Konserttikeskuksen Youtube-kanavalle pääset tästä.

Koko Suomen lastenjuhlat siirtyvät

MLL:n paikallisyhdistyksissä on jo runsaan vuoden ajan suunniteltu kaikille lapsille ja perheille avoimia Koko Suomen lastenjuhlia syntymäpäivän kunniaksi. Nämä sadat juhlat siirtyvät nyt pandemiatilanteen takia vuodella ja samalla MLL:n juhlavuosi jatkuu myös ensi vuoden ajan. Satavuotiaan liiton juhlinta huipentuu siis vasta 3.10.2021, jolloin lapset ja perheet on kutsuttu ympäri Suomea järjestettäviin juhliin.

Lue lisää keskusjärjestön tiedotteesta.

Aku Ankka onnittelee satavuotiasta juhlanumerolla

Aku Ankka onnittelee MLL:ää Lasten juhlaa! -erikoisnumerolla. Juhlalehdessä seikkailevat Ankkalinnan lapset, Hupun, Tupun ja Lupun lisäksi mukana ovat muun muassa Mortti ja Vertti sekä Pikku-Pelle. Varsinais-Suomeen lehteä saatiin 3360 kappaletta paikallisyhdistyksille alueensa lapsiperheille jaettavaksi.

Lue myös Aku Ankan virallinen vetoomus leikin, lukemisen ja mielikuvituksen puolesta MLL.fi-sivustolta.

MLL100-juhlakoru

Kuopiolainen Tira Jewellery on suunnitellut MLL:lle juhlavuoden korun. Korun inspiraatiota on haettu lasten tuottamista juhlapäivä-aiheisista piirroksista. Tira Jewelleryn tekemä koruteos luovutetaan keskusjärjestölle keskiviikkona 7.10. ja kotimaassa valmistetun korun kuluttajamyynti alkaa samalla. Korun myynnistä tuetaan MLL:n työtä. Koru julkistetaan Instagramissa juhlapäivänä 4.10.2020.

Lue lisää juhlakorusta MLL.fi-sivustolta.

Juhlavuoden villasukkamalli

Jos kolea syyssää alkaa jo paleltaa varpaita, ota MLL:n oma villasukkaohje käyttöön! Mallin on suunnitellut vapaaehtoisten ideoiden pohjalta käsityöyrittäjä Katri Tarkinen. Voit tehdä sukkia omaan käyttöösi tai vaikka lahjaksi omille tai tutuille lapsille.

Villasukkamalli, ohjeet ja muut lisätiedot löydät MLL.fi-sivustolta.

MLL:n historia

Juhlavuoden kunniaksi MLL:n satavuotiaasta taipaleesta julkaistiin virallinen historiasivusto, josta voi käydä kurkkaamassa mitä kaikkea omaan lapsuuteen kuului synnyinvuoden perusteella. 

Tutustu MLL:n historiasivustoon tästä.

Syksyllä julkaistiin myös historiantutkija Eeva Kotiojan teos satavuotiaasta MLL:stä. Hyvän lapsuuden rakentajat – Mannerheimin Lastensuojeluliitto 1920–2020 -teos perehtyy liiton historiaan niin työntekijöiden kuin vapaaehtoistenkin näkökulmasta. 

Lue lisää kirjasta MLL.fi-sivustolta.

Kannen kuva: Jere Satamo.