Lasten kanssa kriisitilanteesta keskusteleminen

25.2.2022

Uutisissa ja sosiaalisessa mediassa oleva materiaali huolestuttaa oikeutetusti nyt monia. Tältä sivulta löytyy materiaalia, jota voi käyttää tukena, kun lasten kanssa on tarvetta keskustella asiasta. Alla lisäksi muutama vinkki, jotka on poimittu MLL:n Paula Aallon MTV Uutisaamun haastattelusta

• Somen ja uutisten seuraaminen voi olla nyt aikuisillekin kuormittavaa, omaa hyvinvointia kannattaa tarkkailla ja tarvittaessa rajata seuraamista.
  • Lapsilla on oikeus tietää mitä tapahtuu, mutta oman ikätasoinsa mukaisesti. Mitä pienempi lapsi, sitä vähemmän tietoa.
  • Somessa liikkuu nyt monenlaista materiaalia. Vanhempien olisi hyvä vaikka yhdessä lapsen kanssa tutustua hänen someensa. On aiheellista myös pohtia, onko some oikea paikka lapselle tällä hetkellä?

Koulutukset ja vanhempainillat

MLL tarjoaa koululaisille oppitunteja ja vanhemmille vanhempainiltoja, joiden avulla helpotetaan lasten kanssa keskustelemista sotaa ja väkivaltaa sisältävistä sisällöistä ja uutistulvasta.

Koulutuksia voi tilata suoraan piiriltä. Tarkemmat tiedot löytyvät täältä:

Sotaa ja uutistulvaa -koulutus koululaisille.

Sotaa ja uutistulvaa -vanhempainilta huoltajille.

MLL:n Vanhempainpuhelin

Kaipaatko tukea mieltä painavien ajatusten käsittelyyn? MLL:n maksuttomat Vanhempainpuhelin ja -chat ovat sinua varten.

Vanhempainpuhelimen numero on 0800 92277
Puheluusi vastataan: