Kiitokset ruoka-apua lahjoittaneille!

14.5.2020

Perjantaina 15.5.2020 vietettiin YK:n perheiden päivää ja 75 varsinaissuomalaiselle perheelle jaettiin taas ruokakassit. Tämä tarkoittaa, että MLL:n Varsinais-Suomen piiri on jakanut Jokaiselle lapselle lounas -kampanjan myötä yhteensä yli 430 ruokakassia vähävaraisille lapsiperheille. Piirillämme on ollut ilo olla toteuttamassa kampanjaa yhteistyössä Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itlan, Ensi- ja turvakotien liiton, Lastensuojelun Keskusliiton, Marttaliiton, Tiina ja Antti Herlinin säätiön ja Tradekan kanssa. Ruokakassit ovat sisältäneet kasvisruoka-aineita resepteineen 90 euron arvosta.

Kampanjan lisäksi olemme saaneet lahjoituksena Leipomo Rostenilta leipää ja Finnkino Kinopalatsilta herkkutuotteita, sekä paikallisilta hunajantuottajilta hunajapurkit yli sataan kassiin. Lisäksi muutama yksityishenkilö on lahjoituksellaan mahdollistanut ruoka-avun perheille, jotka eivät ole olleet kampanjakassien jakoalueella. STEA:n avustama Soppaa ja sympatiaa -hankkeemme on myös jakanut Turun eri alueilla yhteensä 500 valmista ruoka-annosta.

Uudessakaupungissa MLL Uusikaupunki ja Varsinais-Suomen piiri osallistuivat myös ruoka-avun jakoon, yhteistyössä Ukipoliksen, ConFUSION Kitchenin, A-Killan ja Asukaluotsauksen kanssa. Siellä jaettiin noin 170 kassin lisäksi myös keittolounaita ja muun muassa pääsiäis- ja vappuyllätyksiä. Näihin avustuksiin osallistuivat muun muassa Uudenkaupungin kaupunki, ammattiopisto Novida, Laitilan tuorekartano, Vuorelan tila, Pookin herkkutehdas, sekä paikalliset ruokakaupat ja hunajantuottajat.
Suuret kiitokset kaikille ruoka-avun mahdollistaneille yhteistyötahoille ja lahjoittajille!