ABC-vanhemmuusryhmä

19.1.2021

Tervetuloa mukaan ABC-vanhemmuusryhmään!

Harva asia on yhtä tärkeä kuin suhde omiin lapsiin. Tänä päivänä on paljon tietoa siitä miten vahva suhde vanhemman ja lapsen välillä antaa parhaan perustan lapsen harmoniselle kasvulle ja sille, että lapsi aikuisena itse kokee turvallisuutta ja itsenäisyyttä omassa aikuisiässään. Nämä ovat aiheet, joille ABC tapaamiset rakentuvat.

Kaikki vanhemmat ovat taitavia vanhemmuudessa

Oikeastaan emme tarvitse tutkimustuloksia vakuuttaaksemme itsemme siitä, että hyvä suhde lapsiin on tärkeää, sen tiedämme jo.  Se mikä ei aina ole niin itsestään selvää on, mitä tehdä saavuttaakseen suhde lapseen? Useimmat vanhemmat tunnistavat arkitilanteet, joissa suhdetta koetellaan.  Miten luoda harmoniaa ruokapöydän ympärille? Miten välttää stressaavia tilanteita? Miten ennaltaehkäistä riidat?  Miten saada enemmän mukavaa yhteistä aikaa lasten kanssa?

Yksi asia on varma. Yksikään vanhempi ei ole yksin näiden pohtimisessa. ABC-vanhemmuusryhmä koostuu neljästä tapaamisesta ja jokaisella tapaamisella tietty teema. Ryhmätapaamisten vetäjänä toimivat koulutetut ryhmäohjaajat. Ryhmään mahtuu noin 10 osallistujaa /ryhmä.  Osallistujilla tulee olla 3-12 vuotiaita lapsia. Ryhmään voi osallistua yksin tai yhdessä toisen vanhemman kanssa.  Tapaamisissa jaetaan kokemuksia ja tutkimustuloksia. Tapaamisten välissä osallistujien tulee toteuttaa käytännön kokeiluja kotona, mikä on tärkeä osa ABC vanhemmuusryhmän kokonaisuutta.  

Aikataulu

Ryhmätapaamiset järjestetään Zoom-palvelun kautta ja saat linkin tapaamisiin ilmoittauduttuasi ryhmään. Ilmoittautumiset 28.2. mennessä, kiitos! Ryhmä kokoontuu verkossa keskiviikkoisin kello 17.30–19.30:

  • 3.3.
  • 17.3.
  • 31.3.
  • 14.4.

Sisältö

1 tapaaminen - Osoita rakkautta
Miten toimia niin, että läheiset suhteemme toimivat?

2 tapaaminen - Ole läsnä
Miten vaikutamme toisiimme arjen yhteispelissä?

3 tapaaminen - Näytä tietä
Miten toteutamme rennompaa vanhemmuutta?

4 tapaaminen -Riitojen valitseminen
Mistä riitelen ja mistä en


Tervetuloa mukaan ryhmään!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:

Janina Andersson
040 509 8998
janina.andersson@mll.fi

Katja Tamminen
044 535 5160
katja.tamminen@mll.fi