Täyskäsipäivä

Aika: 2.2.2019 klo 09:30 - 15:00
Paikka: Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3, Turku

Täyskäsipäivä on MLL:n Varsinais-Suomen piirin alueen paikallisyhdistysaktiiveille suunnattu järjestökoulutus. Koulutuksessa paikallisyhdistysten hallituksen jäsenet, perhekahvilaohjaajat ja yhdistyksen muut vapaaehtoiset saavat lisäkoulutusta vapaaehtoistehtäviinsä. Viime kerralla meitä oli koolla komeat 70 aktiivia, joten yhdistyksestä kannattaa tälläkin kertaa lähteä mukaan isommalla porukalla!

Aamupäivän aikana kuullaan MLL:n ajankohtaisista asioista kuten digitaalisista osaamismerkeistä ja ystävänpäivän Olet tärkeä -tempauksesta. Lisäksi keskusjärjestön järjestöpäällikkö Arja-Liisa Mauno vastaa usein kysyttyyn kysymykseen: ”Eiks me voida sit antaa joku lahjakortti?” Eli luvassa on kattava ohjeistus siihen, miten yhdistys voi maksaa korvauksia tai antaa muita etuja vapaaehtoisilleen.

Iltapäivän työpajoissa puolestaan annetaan perustietoa luottamustoimien ja vapaaehtoistehtävien hoitamiseen. Tällä kertaa työpajojen teemana on raha sen eri muodoissa: mistä sitä saisi lisää, miten sitä saisi säästettyä ja miten toimintaa voi järjestää pienillä resursseilla.

Päivän päätteeksi teemme yhteenvetoa päivästä sekä palkitsemme ne yhdistykset, jotka saavuttivat piirin asettamat jäsenhankintatavoitteet vuonna 2018.

Täyskäsipäivään sisältyy aamukahvi, lounas ja materiaalit.

Aika:
lauantai 2.2.2019 klo 9.30–15.00

Paikka:
Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3, Turku

Ohjelma:
Klo 9.30 Aamukahvi ja kahvin lomassa tutustumista
Klo 10.00 Tervetulosanat – Katja Rippstein, järjestöpäällikkö, MLL:n Varsinais-Suomen piiri
Klo 10.05 Olet tärkeä ja osaamismerkit – Enni Lindberg, koordinaattori, MLL:n Varsinais-Suomen piiri
Klo 10.30 Ohjeita vapaaehtoisille maksettavista korvauksista, annettavista eduista ja ennakkoperinnästä – Arja-Liisa Mauno, järjestöpäällikkö, MLL:n keskusjärjestö
Klo 11.00 Katse vuoteen 2019: mikä on ajankohtaista nyt – Janina Andersson, toiminnanjohtaja, MLL:n Varsinais-Suomen piiri
Klo 11.30 Lounas
Klo 12.15 Työpajat (valitse ilmoittautumisen yhteydessä yksi kahdeksasta vaihtoehdosta)
Klo 14.15 Yhteenvetoa päivästä
Klo 15.00 Turvallista kotimatkaa!

Työpajat:
1. Hallinto haltuun.
MLL:n järjestöpäällikkö Arja-Liisa Mauno opastaa uudet puheenjohtajat ja sihteerit vakaan hallinnon perusteisiin.
2. Tilinpäätös.
Piirin talouspäällikkö Sanna Kunnasvirta neuvoo rahastonhoitajia tilinpäätöksen teossa.
3. Varainhankinta.
Piirin toiminnanjohtaja Janina Andersson puhuu varainhankinnasta – paja sopii hyvin puheenjohtajille, sihteereille ja rahastonhoitajille, joilla on jo perustiedot hallinnosta ja tilinpäätöksestä! Lisäksi Loimaan kaupungin yhdistyksen puheenjohtaja Raisa Kankaanpääkertoo hyviä kokemuksia yhdistyksen kannatustuotteisiin liittyen.
4. Seniorit resurssiksi yhdistykseen.
Piirin järjestöpäällikkö Katja Rippstein perustelee, miksi jokaisen yhdistyksen kannattaisi aloittaa ja kehittää kylämummi- ja kylävaaritoimintaa.
5. Isä-lapsitoiminta.
Piirin koordinaattori Jonna Nurminen ja isätoiminnan vapaaehtoiset antavat käytännön esimerkkejä, joiden avulla yhdistys voi startata uutta ja maksutonta isä-lapsitoimintaa alueellaan.
6. Monimuotoiset perheet.
Piirin koordinaattori Enni Lindbergin kanssa ideoidaan, miten MLL:n toiminta tavoittaisi laajemmin erilaisia perheitä ja miten sitä kautta myös yhdistysten resurssit lisääntyisivät.
7. Ideoita perhekahvilaan.
Perhekeskustoiminnan ohjaaja Rea Metsäpalo kertoo, miten ”nyhjäät tyhjästä” toimintaideoita perhekahvilaan.
8. Viestintä ja jäsenhankinta.
Piirin järjestöassistentti Kaisa Koski antaa perustietoa tehokkaaseen viestimiseen sekä jäsenmäärän kasvattamiseen.

Ilmoittautumisohjeet:
Ilmoittautumiset sunnuntaihin 27.1.2019 mennessä tällä nettilomakkeella.
Valitse ilmoittautumisen yhteydessä, mihin työpajaan osallistut. Kerro myös mahdollisista erityisruokavalioista ja allergioista.

Saapumisohjeet:
Perhetalo Heidekenin pihalla on muutama vieraspaikka. Lisäksi alueella on ilmaisia tienvarsipaikkoja. Parkkipaikan etsimiseen kannattaa aamulla varata muutama lisäminuutti.
MLL:n toimistotilat sijaitsevat Perhetalo Heidekenin toisessa kerroksessa. Käynti sisäpihan kautta. Ulko-oven vieressä on opastelappu, jossa neuvotaan, mitä summeria soittamalla ovi aukeaa.

Lisätietoja:
Piirin koordinaattori Enni Lindberg, p. 044 353 7611 tai enni.lindberg@mll.fi.

Klikkaa itsesi mukaan Facebookissa!