Lukumummi- ja lukuvaaritoiminnan koulutus

Aika: 29.8.2017 klo 13:00 - 15:30
Paikka: Masku

Lukumummi- ja lukuvaaritoiminta on osa kylämummien ja -vaarien toimintaa, ja sen tarkoituksena on tarjota lapsille lisää lukukokemuksia sekä innostaa heitä lukemisen pariin yhteisten lukutuokioiden avulla. Lukutuokioiden lomassa syntyy luontevaa sukupolvien välistä kanssakäymistä, kun vapaaehtoiset osallistuvat lasten arkipäivään ja lapset saavat säännöllisen kontaktin isovanhempiensa sukupolveen.

Lukumummeille ja -vaareille järjestetään koulutus Porukalla Paras! -hankkeen tiimoilta Maskussa 29.8. klo 13–15.30 osoitteessa Humikkalan maja, Seppäläntie 290, Masku. Koulutus on osallistujille maksuton sisältäen koulutuksen, iltapäiväkahvin ja materiaalin. Ilmoittautumiset ja lisätietoja: Jaana Loimisto, p. 050 436 2999 tai jaana.loimisto@mll.fi.

MLL:n Varsinais-Suomen piirin koordinoima Porukalla paras! -hanke alkoi 1.3.2017. Hankkeen tavoitteena on käynnistää uutta paikallista kulttuurisensitiivistä sukupolvitoimintaa. Se voi olla muualla Suomessa kokeiltujen toimintamallien siirtämistä nimettyihin MLL:n paikallisyhdistyksiin tai kokonaan uuden vapaaehtoistoimijaryhmän etsimistä niihin. Hankkeessa yhdistetään täysin uudella tavalla maahanmuuttaja- ja sukupolvitoiminta. Paikallisyhdistysläinen: jos haluat käynnistää omassa yhdistyksessäsi kylämummi- ja kylävaaritoimintaa, voit ohjata paikallisia seniorivapaaehtoisia osallistumaan koulutukseen.