Perheiden Taiteiden yö

Aika: 17.8.2017
Paikka: Vartiovuoren kesäteatteri, Turku

Maksuton lapsiperheiden piknik-tapahtuma Perheiden Taiteiden Yö järjestetään Turun Taiteiden yönä torstaina 17.8. klo 17–20 Vartiovuorella. Tapahtuma täyttää puiston lastenmusiikilla, kuvataiteella, poniajeluilla ja kotieläimillä. Teatterilavalla lapsia laulattaa ja tanssittaa mm. suosikkiduo Mimi ja Kuku!

Perheiden Taiteiden Yö järjestetään tänä vuonna jo kymmenettä kertaa, ja se on osa Suomi 100 -ohjelmaa vuonna 2017. Aiemmin Perhetalo Heidekenillä vietetty tapahtuma laajenee juhlan kunniaksi Turun Vartiovuoren kesäteatteriin ja sitä ympäröivään puistoon muuttuen samalla piknik-tapahtumaksi. Tapahtuman yhtenä teemana onkin legendaarisen Heidekenin synnytyssairaalan historia: Vartiovuoren nukkesairaalassa harjoitellaan vauvojen hoivaamista, valokuvanäyttelyssä tutustutaan Heidekenin historiaan ja lisäksi puistossa lapsia hauskuuttaa Tehdasteatterin Vuokko-kätilö.

Tapahtuman ohjelma on maksuton lukuun ottamatta lasten poniajelua, josta maksetaan Seppo-ponille 2 € / kierros. Omat piknik-eväät ja -viltit mukaan! Tapahtuman buffetissa on myynnissä myös kahvia, mehua ja grillimakkaraa pientä korvausta vastaan.

Teatterilavalla esiintyvät:
17.00–17.20 KaMu-kuoro www.facebook.com/KamuKuoro
17.30–18.00 Mimi ja Kuku www.mimijakuku.fi
18.30–19.00 Turun Suzukikoulu www.turunsuzukikoulu.fi
19.15–20.00 Aamu, Alli ja Alma – Suomi 100 -muskari www.kirkonrotta.fi

Esityksiä seurataan teatterin katetusta katsomosta.

Puistossa tapahtuu koko illan ajan:
- Turun lasten- ja nuorten kuvataidekoulun maataideteos
- Turun alueen Viheryrittäjien Luonnon värityskirja
- Keppihevosten tuunauspiste ja minineppisautoja
- Perinneleikkejä Kuralan Kylämäen välineillä
- Turun Suzukikoulun nuoria katusoittajia
- Kesämäen Laamat ja kotieläinpiha tuo puistoon kääpiövuohia, kaneja ja marsuja
- Seppo-poni kierrättää lapsia puistossa, 2€ / kierros
- Nukkesairaala lapsille sekä kantoliina- ja kapalointiohjeita vanhemmille
- Valokuvanäyttely Heidekenin historiasta
- Tehdasteatterin Vuokko-kätilö vierailee
- Buffetissa myynnissä kahvia, mehua ja grillimakkaraa

Tapahtuman järjestävät: MLL:n Varsinais-Suomen piiri ry, Turun 4H-yhdistys ry, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala, Turun lasten ja nuorten kuvataidekoulu ja Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry yhteistyössä lukuisten paikallisten toimijoiden kanssa.